Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απάντηση του προέδρου του Λιμ. Ταμείου Τήνου στο Σίμο Ορφανό σχετικά με τον Προϋπολογισμό 2013 του Δ. Τήνου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΙΜΟ ΟΡΦΑΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ . ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ . ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ: «Ε...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΙΜΟ ΟΡΦΑΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ.
ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ.
ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ:
«Εξοργιστήκαμε» λοιπόν γιατί κανείς από την πλειοψηφία του Δήμου Τήνου δεν διαθέτει «ευήκοα ώτα» και αυτό κατά την άποψή μας οφείλεται στην υπέρμετρη αλαζονεία της εξουσίας που την έχει κυριεύσει. Έτσι η πλειοψηφία σύρθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας στην άμεση τροποποίησή του την 22.02.2013. Αυτός ήταν ο τυπικός λόγος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κύριε Ορφανέ σε συμβουλεύω να κάνεις την αυτοκριτική σου για την συμπεριφορά σου τις δυο προηγούμενες τετραετίες και ίσως να καταλάβεις τι σημαίνει αλαζονεία της εξουσίας  και( τα δικά μας παιδιά).
Μάλλον σου ζητώ πολλά, γιατί ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχεις την ικανότητα να σκεφθείς αντικειμενικά, γιατί σε κατατρέχει το σύνδρομο της απώλειας της ΕΞΟΥΣΙΑΣ και όχι μόνο που δεν υποχωρεί, παρότι έχουν περάσει δυό χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι το λάθος του προυπολογισμού διαπιστώθηκε από την υπάλληλο της Αποκεντρωμένης όταν προηγήθηκε  ο προϋπολογισμός του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, τον οποίο ΕΣΥ σαν μέλος του συμβουλίου του είχες ΨΗΦΊΣΕΙ και αργότερα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒ. τον ψηφίσατε όλοι της μειοψηφίας με επαίνους για την νομιμοτητά του.
Στη συνέχεια η αρμόδια υπάλληλος του λιμ. Ταμείου  Κ ΔΕΣΥΠΡΗ ενημέρωσε τους αρμόδιους υπάλληλους του ΔΗΜΟΥ για να διορθώσουν τον δικό τους προϋπολογισμό, ΠΡΙΝ τον στείλουν για έλεγχο.
ΑΥΤΟ και έγινε στην συνεδρίαση της Παρασκευής.
Διορθώθηκε με εσωτερική ανακατανομή κάποιων κωδικών ΧΩΡΙΣ να αλλάξουν, ούτε το τεχνικό πρόγραμμα ούτε τα τελικά ποσά.
Που βρήκες τις βαρύγδουπες λέξεις:ΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Κ.Τ.Λ;
ΓΙΑΤΙ μεγαλοποιήσατε κάτι απλό για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι αρμόδιοι υπάλληλοι αλλά και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
Κ ΟΡΦΑΝΟΣ:

Ο ουσιαστικός λόγος της μη ψήφισης του προϋπολογισμού ήταν ότι είναι προσανατολισμένος σε άλλες εποχές και όχι στο σήμερα. Τονίσαμε ότι πρέπει να ενισχυθούν με ανάλογα κονδύλια οι τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού και της κοινωνικής πρόνοιας με τη δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων και προστασίας ευπαθών ομάδων πολιτών. Αυτές κατά την άποψή μας είναι οι σημερινές ανάγκες του νησιού μας και των κατοίκων του και σε αυτό προτρέψαμε την πλειοψηφία.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΕΔΩ κ ΟΡΦΑΝΕ φαίνεται ξεκάθαρα το ΦΑΡΙΣΑΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.
Σίγουρα δεν πιστεύεις τίποτα απότι γράφεις γιατί ΞΕΡΕΙΣ καλά ότι ο ΔΗΜΟΣ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για να παρέμβει στου τομείς της ΓΕΩΡΓΙΑΣ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ πόσο μάλλον να δημιουργήσει προγράμματα απασχόλησης ανέργων και προστασίας των ευπαθών ομάδων.
Το προτείνεις μόνο και μόνο για να εξαγοράσεις την εύνοια των πονεμένων συμπολιτών μας, ειδικά αυτών των απλών που δεν έχουν την τύχη να ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ τους λαϊκιστές και τους πολιτικάντηδες από αυτούς που πραγματικά και με πόνο προσπαθούν με όποιο τρόπο να τους συμπαρασταθούν.
Σε ότι αφορά τον τουρισμό σου απάντησε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ότι σύστησε επιτροπή ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, που ποτέ δεν είχατε, και χρηματοδοτείται με ανάλογα ποσά .ΣΟΥ τόνισε τις εκθέσεις και τις συμμετοχές που είχε και έχει σε διάφορες εκθέσεις και πόλεις της ΕΥΡΩΠΗΣ και το κυριότερο ότι κατάφερε με δικές του ενέργειες να έχουμε την προσεχή περίοδο πολλές αφίξεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ εκδρομών
Για την προτροπή σας στην πλειοψηφία ΑΠΑΞΙΩ να την συζητήσω γιατί είναι ΓΕΛΟΙΑ.
Κ ΟΡΦΑΝΟΣ:
   Έχει αναλογιστεί κανείς ποτέ ότι από το έργο της Ανάπλασης της περιοχής Αγκάλης πόσες χιλιάδες μεροκάματα και πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν λάβει Τηνιακοί εργαζόμενοι, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν λάβει τα ασφαλιστικά ταμεία, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν λάβει όλοι οι επαγγελματίες του νησιού μας που απασχολούνται γύρω από την οικοδομή και πόσες χιλιάδες ευρώ λαμβάνει ο Δήμος Τήνου κατ’ έτος από ανταποδοτικά τέλη και το Ελληνικό κράτος από φόρους ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΕΧΕΙ αναλογισθεί κανείς ποιοι ιδιοκτήτες ΟΦΕΛΗΘΗΚΑΝ από αυτά τα μεροκάματα σε καλές οικονομικά εποχές;
Κ ΟΡΦΑΝΟΣ:
Κλείνοντας ένας ακόμη σοβαρός λόγος για τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου ήταν ότι για το έτος 2013 έχει επιβληθεί παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α και γι’ αυτό έπρεπε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σφιχτοί και πιο ακριβείς στις προβλέψεις μας γιατί η όποια αστοχία του προϋπολογισμού έχει οικονομικές συνέπειες.
Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος οι πολίτες να κληθούν να καλύψουν τα όποια κενά μέσω αύξησης των ανταποδοτικών τελών δηλαδή να πληρώσουν το μάρμαρο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΣΟΒΑΡΑ  Κ ΟΡΦΑΝΕ ενδιαφέρεσθε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απτόν υπεύθυνο ΔΗΜΑΡΧΟ;
ΕΧΕΤΕ καταλάβει ότι αυτός ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μεσούσης της οικονομικής κρίσης  ΚΑΤΑΦΕΡΕ και ΕΝΤΑΞΕ στο ΕΣΠΑ έργα 19000000 ΕΥΡΩ περίπου;Τολμάτε σύγκριση;Αν ναι ,σας περιμένω.
ΞΕΧΝΑΤΕ ότι κατάφερε ,μετά από δύσκολες νομικά και χρονικά συνθήκες, να προσφέρει στους ΤΗΝΙΑΚΟΥΣ μια ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ αεροδιακομιδών;
ΤΕΛΙΚΑ ισχύει αυτό που ΕΙΧΑ ΠΕΙ  και τώρα το πιστεύω ακράδαντα,ότι ο ΘΕΟΣ Καλλικράτης έκανε το ΘΑΥΜΑ του και ξεκολλήσαμε απτήν αναξιοκρατική ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ γιατί ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αγαπά τον ΤΟΠΟ και αναλίσκεται με ΠΑΘΟΣ και επαγγελματικά για να πετύχουμε, σε αντίθεση με σενα ΣΙΜΟ που το ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙ το είχες σαν homby και ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.
Τελειώνοντας αυτή την συνοπτική άποψη και ΘΕΣΗ μου,προλαβαίνω κάποιους που πιθανά να σκεφθούν ότι επαινώ τον  ΔΗΜΑΡΧΟ, και τους λέω,ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ όχι σε μένα.Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ΄
ΓΙΩ ΡΓΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΛΙΜ ΤΑΜΕΙΟΥ .