Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2013 μόνο απο την πλειοψηφία του Δήμου Τήνου | Διαβάστε τι έγινε στο Χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Χθες Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε ο προ ϋ πολογισμός  για το 2013 για δεύτερη φορά μετά από λάθος που διαπίστωσαν οτι ψήφισαν 2 ...



Χθες Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2013 για δεύτερη φορά μετά από λάθος που διαπίστωσαν οτι ψήφισαν 2 μέρες πριν . Το λάθος που βρέθηκε εξόργησε την αντιπολίτευση η οποία και στις δύο συνεδριάσεις καταψήφισε τον προϋπολογισμό και έκανε επίθεση κατα ριπάς στο Δήμαρχο στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας σχετικά με τον προϋπολογισμό λέγοντας οτι ειναι μη υλοποιήσιμος.


Από την άλλη μεριά ο Δήμαρχος υπερασπίστηκε τον προϋπολογισμό λέγοντας οτι είναι ένας ρεαλιστικός ελπιδοφόρος και αναπτυξιακός προϋπολογισμός και έκανε μια μικρή αναφορά στα κυριότερα έξοδα του δήμου για το τρέχον έτος πολύ σύντομα θα αναφέρουμε μερικά :
278.000€  πληρώνει ο Δήμος Τήνου ετησίως σε δόσεις για δάνεια που είχε πάρει ο πρώην Δήμος Τήνου για ανάπλαση της περιοχή της Αγκάλης και μια μονάδα αφαλάτωσης .

250.000€ για επιδιόρθωση χαλασμένης αφαλάτωσης .
166.000€ για χρέος προ 5ετιας για μια από τις αφαλατώσεις, επίσης ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε οτι φέτος θα υλοποιηθεί και μέρος του τεχνικού προγράμματος του πρώην Δήμου Εξωμβούργου που λόγο των ελάχιστων χρηματοδοτήσεων από το κράτος έχει μείνει πίσω.
Τέλος ο κ. Ορφανός είπε οτι ο προϋπολογισμός είναι στημένος για τα δικά σας παιδιά με μεγάλες σπατάλες σε καπάκια δεξαμενών και στον ηλεκτροφωτισμό χωρίς τουριστικό και κοινωνικό όραμα.

Εκεί ο αντιδήμαρχος κ. Λαγουρός πήρε το λόγο και είπε οτι : "Κυριε Ορφανέ πως μπορείτε να μιλάτε για τουρισμό εσείς που επι ημερών δεν υπήρχε καν τουριστική επιτροπή , την ιδρύσαμε εμείς και την χρηματοδοτούμε και έχουμε βάλει μέσα μόνο τους επαγγελματίες της Τήνου".

Ο Αντιδήμαρχος κ . Ζαλώνης εκεί πήρε το λόγο και είπε σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό οτι : "Κύριε Ορφανέ πως θεωρείτε οτι έχουμε πολλές σπατάλες στον ηλεκτροφωτισμό που για 50 και πλεον οικισμούς για 125 μοτερ γεωτρήσεων 20.000 λαμπτήρες σε όλο το νησί και με τρεις αφαλατώσεις έχω μονο έναν υπάλληλο ηλεκτροφωτισμού. Λογικό δεν είναι να χρειαζόμαστε και ιδιώτες ; Και δεν δίνουμε δουλειά σε έναν αλλα σε 20 ιδιώτες. "

 Αυτά συνέβησαν πολύ περιληπτικά στο δημοτικό συμβούλιο.
Πιο αναλυτικά στο κανάλι του Δήμου η μέσω του site μας αν είστε εκτός Τήνου.
Μπορείτε να δείτε το κανάλι Εδώ ή στην αρχική στο Web Tv.



Επιμέλεια : Tinianews.gr