Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ας αφήσουμε όμορφα ανέγγιχτα και ταπεινά τα χωριά μας

Στο τραγούδι ‘Τα χωριά μας» ο Στέλιος Δεσύπρης λέει , τα  χωριά μας τα χωριά μας είναι μέσα στην καρδιά μας.  Πράγματι είναι μέσα στην ...


ΧΩΡΙΑ
Στο τραγούδι ‘Τα χωριά μας» ο Στέλιος Δεσύπρης λέει , τα  χωριά μας τα χωριά μας είναι μέσα στην καρδιά μας.  Πράγματι είναι μέσα στην καρδιά μας . Τα καμαρώνουμε, τα θαυμάζουμε εμείς και οι χιλιάδες Τουρίστες που τα επισκέπτονται.
Όμως πολύ σωστά  λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Τριποτάμου Γιάννης  Σιώτος ότι δεν αρκεί μόνο να   καμαρώνουμε αλλά πρέπει και να τα προσέχουμε και να τα
φροντίζουμε.
Οι Σύλλογοι των χωριών μας στην Αθήνα πράγματι τα προσέχουν , τα φροντίζουν  και με την βοήθεια του Δήμου κάνουν ότι μπορούν για να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους.
Εκείνο όμως που δεν γίνεται,  και είναι το ουσιαστικότερο , είναι να μπει μέσα  στη συνείδηση όλων μας, του κάθε Τηνιακού ότι το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο , κάτι το πολύτιμο και έχουμε όλοι την υποχρέωση και το καθήκον να το προστατέψουμε.
Καταστρέψαμε το παλιό λιμάνι της Τήνου με τα μεγαθήρια κτήρια της παραλίας και το μπετόν για να μην υστερούμε από την Αθήνα, εάν καταστρέψουμε και τα χωριά , τις εξοχές μας , τι θα μας μείνει, ως φυσικό περιβάλλον; Τίποτα.
Τα καμπανάκια έχουν   αρχίσει ήδη από καιρό να χτυπούν…
Η Ελληνοαμερικανίδα  φωτογράφος Ευγενία Κουμαντάρου εξ αγχιστείας Τηνιακιά  (Ο σύζυγός της είναι Τήνιος)  που στο λεύκωμα της «Ταπεινός Παράδεισος» με το φακό της αναδεικνύει την δύναμη του φυσικού καλούς των χωριών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη καταστροφή του τοπίου που επέρχεται μέσω της οργανωμένης  άναρχης δόμησης .
Μιλάει  για καταστροφές αιώνιων μονοπατιών, αλώνια και  στάβλων για να γίνουν οικόπεδα  γκρέμισμα ξερολιθιών στο όνομα μιας στρεβλής ανάπτυξης.
Η Ευγενία  Κουμαντάρου με τον φακό της μας ταξιδεύει σ’ ένα πράγματι «Ταπεινό Παράδεισο» στα χωριά της Τήνου.
Ας προσέξουμε όλοι αυτόν τον Παράδεισο να τον διαφυλάξουμε σαν τα μάτια μας .
Τα όμορφα χωριά μας είναι μέσα στη καρδιά μας, είναι η ψυχή του χειροποίητου νησιού μας.
Ας τα αφήσουμε ανέγγιχτα όμορφα και ΤΑΠΕΙΝΑ να λάμπουν κάτω απ’ τον καταγάλανο ουρανό μας.
Το είδαμε : Tiniakos.biz