Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Βωλαξιανών Τήνου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΩΛΑΞΙΑΝΩΝ ΤΗΝΟΥ               «Η ΒΩΛΑΞ» ΑΘΗΝΑ, 12 Φεβρουαρίου 2013 Αγαπητοί μας συγχωριανοί ...


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΩΛΑΞΙΑΝΩΝ ΤΗΝΟΥ
              «Η ΒΩΛΑΞ»
ΑΘΗΝΑ, 12 Φεβρουαρίου 2013
Αγαπητοί μας συγχωριανοί και φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την  εκδρομή που θα πραγματοποιήσουμε στα Ιωάννινα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (16-18 Μαρτίου 2013)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3/2013

Αναχώρηση στις 07:00π.μ. από στροφή Καλαμακίου & Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στις 07:15 π.μ από Πλατεία Ομονοίας (επί της Γ Σεπτεμβρίου).Περνώντας από την Αμφιλοχία και την Άρτα θα φτάσουμε σε μία από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές της Ηπείρου την Κόνιτσα, χτισμένη στην πλαγιά του όρους Τραπεζίτσα. Είναι μία πόλη 4000 κατοίκων χτισμένη  κατά το παραδοσιακό στυλ της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Πέτρινα σπίτια, παλιά αρχοντικά που κρατούν από την περίοδο της Τουρκοκρατία, εκκλησιές και μοναστήρια, πλακόστρωτα σοκάκια και παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια εναρμονίζουν το χθες με το σήμερα. Το σκηνικό βέβαια συμπληρώνεται από τον ποταμό Αώο που ρέει στην δεξιά πλευρά της πόλης.
Αργά το απόγευμα αφήνοντας  πίσω μας την ιστορική Κόνιτσα  θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα όπου θα διανυκτερεύσουμε.
.
ΚΥΡΙΑΚΗ  17/3/2013

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τα Ζαγοροχώρια. Πρώτος σταθμός το Πάπιγκο. Το χωριό χωρίζεται σε δύο οικισμούς το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο. Η άψογη αρχιτεκτονική, τα παλαιά αρχοντικά από άσπρη πέτρα, τα περιποιη-μένα σπίτια, οι πέτρινες εκκλησιές, τα λιθόστρωτα σοκάκια, το εξάγωνο καμπαναριό του Αγίου Βλασίου θα μας εντυπωσιάσουν.
Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι. Όλο το χωριό είναι ομοιόμορφα χτισμένο με την γκρίζα πέτρα των γύρω βράχων. Αυτό που πραγματικά προκαλεί θαυμα-σμό στο Μονοδένδρι είναι η εντυπωσιακή θέα από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Από το σημαντικό αυτό μοναστήρι το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού θα θαυμάσουμε στο Φαράγγι του Βίκου, το οποίο μπήκε στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα (1100μ) και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900 μ. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό τοπίο που κόβει την ανάσα.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βίτσα χωρίο χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, με ιδιαίτερο ιστορικό, αρχιτεκτονικό και οικολογικό ενδιαφέρον, είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά του Ζαγορίου, περιοχή μοναδική στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για την ιστορία, τον πολιτισμό και την φύση της.
Επιστρέφοντας στα Ιωάννινα θα σταματήσουμε στο χωριό Αρίστη για καφέ σε κάποιο από τα γραφικά καφενεία της κεντρικής πλατείας και θα επισκεφτούμε επίσης τους Κήπους. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι κήποι όπως προδίδει και το όνομά του και τα χαγιάτια με τα τοξοειδή ανοίγματα.
Απόγευμα ελεύθερο στα Ιωάννινα. Η πόλη των Ιωαννίνων, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τον συνδυασμό παράδοσης και φυσικής ομορφιάς, το κάστρο, την λίμνη με το νησάκι ( το οποίο μπορούμε και να επισπευτούμε) και την  εκπληκτική παλαιά πόλη με τα παραδοσιακά μαγαζάκια της.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3/2013

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα μέσω Μετσόβου. Το Μέτσοβο βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας της Πίνδου. Εδώ θα επισκεφθούμε το αρχοντικό του Εθνικού μας ευεργέτη Τοσίτσα-Αβέρωφ και την τοπική αγορά.


ΕΞΟΔΑ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ              125€
ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ           115€  
ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ     150€
                                               
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Πούλμαν , διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο Παλλάδιον  με πρωινό .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ  5/3/2013.             ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Φυρίγου Θέμις                                  210-2810384 & 6948117346
Πιπέρης Αντρέας                                         6947 437807



Φιλικά το Δ.Σ. του Συλλόγου