Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νάξο: «Τα έχωσαν» για τα καλά σε Βρούτση και κυβέρνηση

Με κύριο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή και τον παλμό που έδωσαν οι μαθητές των Λυκείων Νάξου Τραγαίας, Τεχνικού Λυκείου και Επαγγελματικής ...


Με κύριο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή και τον παλμό που έδωσαν οι μαθητές των Λυκείων Νάξου Τραγαίας, Τεχνικού Λυκείου και Επαγγελματικής σχολής Φιλοτίου αλλά και τη σκληρή κριτική και επίθεση προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων, συλλόγων, φορέων κ.λ.π της Νάξου, στην Κεντρική πλατεία της παραλίας. Η συμμετοχή για ακόμα μια φορά ήταν μικρή προκαλώντας τον προβληματισμό αρκετών από τους παρευρισκόμενους.
DSC03280
Ποιο συγκεκριμένα συμμετείχαν: Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ), η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία, ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων, Σύλλογος Δασκάλων, τα τρία Λύκεια της Νάξου (Γενικό Νάξου και Τραγαίας, Τεχνικό και ΕΠΑΣ), ο Εμποροεπαγγελματικός και Δικηγορικός σύλλογος, το ΣΥΡΙΖΑ και η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου.
Η πλειοψηφία των εμποροεπαγγελματιών, έστω και για λίγο έβαλαν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
DSC03265
Κύριο χαρακτηριστικό στις ομιλίες των εκπροσώπων των σωματείων ήταν το θέμα της αυτονομίας και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Νάξου, αλλά και η σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο ειδικότερα και στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την επίσκεψη του στη Νάξο.
DSC03270
Μαθητές: «Πάνω στα δικά σας θεμέλια χτίζουμε το δικό μας μέλλον»
Οι μαθητές στην ομιλία τους εξέφρασαν τη θερμή τους συμπαράσταση στους εργαζομένους που βάλλονται από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου. Μίλησαν για τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ωθήσει ακόμα και στον υποσιτισμό κάποιους από τους συμμαθητές τους αλλά και για τα φροντιστήρια που είναι υποχρεωμένες οι οικογένειες τους να πληρώνουν λόγω της ανεπαρκούς εκπαίδευσης που προσφέρει το κράτος. Οι μαθητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο Νοσοκομείο ζητώντας δημόσια και δωρεάν υγεία. Κατέληξαν σημειώνοντας «Είμαστε η γενιά του μέλλοντος… Πάνω στα δικά σας θεμέλια χτίζουμε το δικό μας μέλλον».
Ακούστε  τους μαθητές:
00:00
00:00

DSC03278
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ: »Άμεση λύση του Νοσοκομείου. ΤΩΡΑ»
Οι εκπρόσωποι του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ κάλεσαν τους πολίτες να μην επαναπαυτούν σε υποσχέσεις και να παλέψουν για την αυτονομία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Νάξου. ¨Δεν παίζουμε… Ζητάμε άμεση λύση για το Νοσοκομείο. Να λειτουργήσει η αιμοδοσία, ο τεχνητός νεφρός, το χειρουργείο, καρδιολογικό τμήμα, μαιευτήριο, εργαστήρια… Να επανδρωθούν τα ασθενοφόρα και να σταματήσει το αίσχος των ψαροκάικων. Να καταργηθούν τα χαράτσια στα δημόσια ταμεία…».
Ακούστε την ομιλία των εκπροσώπων του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ:
00:00
00:00

DSC03285
Ανοιχτή Συνέλευση: «Έχουν σπείρει τη φτώχεια, τη μιζέρια και τη δυστυχία»
Με το σχόλιο «έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχουν σπείρει τη φτώχεια, τη μιζέρια και τη δυστυχία» απάντησε στη φράση του Υπουργού Εργασίας «Η Ελλάδα δημοσιονομικά ισορροπεί» η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου. Η εκπρόσωπος της Ανοιχτής Συνέλευσης επιτέθηκε τόσο στο Γιάννη Βρούτση όσο και στους «τσανακογλύφτες-συρφετό της ΝΔ στη Νάξο» τονίζοντας ότι θα πρέπει «να αντικρούσουμε δυναμικά αυτό το φασιστικό καθεστώς». Μίλησε ακόμη για διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας τους εργαζόμενους της Νάξου και την αγωνία τους ενόψει εύρεσης εργασίας τους καλοκαιρινούς μήνες. «Βλέπουν το επίδομα του ΟΑΕΔ να καταργείται από το Βρούτση. Ο εν λόγω «αλητήριος» ετοιμάζει αντισυνδικαλιστικές μεθοδεύσεις προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων [...]. Την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΑΣ χαριεντίζεται με τους Ρώσους επιχειρηματίες, η αγροτική παραγωγή της Νάξου βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών των προϊόντων».
Ακούστε την εκπρόσωπο της Ανοιχτής Συνέλευσης:
00:00
00:00

DSC03289
Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία: «Δεν καθησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα»
Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο Νάξου η Μαρίνα Φραγκίσκου είπε ότι όπως όλα δείχνουν μεθοδεύεται η παράδοση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες. «Οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των Νοσοκομείων κάτι το οποίο θα γίνει και στη Νάξο. Έχει γίνει τεράστιος αγώνας. Μόλις η κοινωνία «σήκωσε» ψηλά το θέμα αμέσως όλοι, Δήμαρχος, Υπουργός κ.α ενώ μέχρι τότε αδιαφορούσαν σύρθηκαν να ασχοληθούν και να κινητοποιηθούν. Μάλιστα προέβησαν και σε πυροσβεστικές ανακοινώσεις ότι το θέμα έχει λήξει». Η κ. Φραγκίσκου αναφέρθηκε και στην απόφαση σχετικά με την άρση της συγχώνευσης των Νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου τονίζοντας ότι το θέμα της Νάξου έμεινε μετέωρο. «Η Επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα. Θα πάμε σε όλα τα χωριά να ενημερώσουμε τον κόσμο ενώ θα συντονίσουμε τη δράση μας και με τα γύρω νησιά».
Ακούστε την εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία:
00:00
00:00

DSC03296
ΣΥΡΙΖΑ: «Θα αγωνιστούμε μέχρι να ακυρωθεί το μνημόνιο»
Ο κ. Πέτρος Μανδηλαράς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να διώξουν την κυβέρνηση της «καταστροφής» και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Εξαπέλυσε επίθεση στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος όπως είπε «δεν είναι μόνο ειδικός να κόβει μισθούς και συντάξεις αλλά το δικαίωμα της απεργίας. Ήρθε νύχτα στη Νάξο ο κ. Βρούτσης, έξω από τη Χώρα, φοβισμένος, τρομαγμένος και με μιάμιση ώρα καθυστέρηση με τη συνοδεία της αστυνομίας. Έτσι θα έρχονται από δω και πέρα στη Νάξο….». Ο κ. Μανδηλαράς υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για να πέσει η κυβέρνηση, να ακυρωθεί το μνημόνιο και τα μέτρα που γονατίζουν τους πολίτες.
Ακούστε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ:

00:00
00:00

DSC03260
DSC03256
DSC03257
DSC03261
DSC03262
DSC03263
DSC03287
DSC03281
Το είδαμε : naxosnow.gr