Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Και νέα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των επαγγελματιών

Ο Δήμος Τήνου, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών που καταβάλλονται για την χρήση κοινό...


Ο Δήμος Τήνου, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών που καταβάλλονται για την χρήση κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2013, σε μια ακόμη προσπάθεια ελάφρυνσης των επιχειρηματιών που πλήττονται από τα συνεχή φορολογικά μέτρα και τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η κίνηση αυτή έχει στόχο, πέρα από την στήριξη της τοπικής αγοράς, την συμπαράσταση στους εργαζόμενους που και αυτοί δοκιμάζονται, στα πλαίσια των άνω συνθηκών. Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε να συμπληρώσει την περσινή, κατά 20%, μείωση των τότε τελών κοινόχρηστων χώρων, κινούμενη, βεβαίως, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος, με σύνεση και ρεαλισμό και που επιτρέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Οι προσπάθειες του Δήμου συνεχίζονται άοκνα προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης, με την καλύτερη δυνατή τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού. Με το φετινό άνοιγμα (πρωτοφανές για τα δεδομένα της Τήνου) στην αγορά του μαθητικού τουρισμού, ελπίζουμε να δώσουμε μια ανάσα στους επιχειρηματίες, σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης στο νησί. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να επισκεφτούν την Τήνο, 10 σχολεία με 800 μαθητές. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και όλους τους εργαζόμενους να αγκαλιάσουν τους νέους επισκέπτες μας, προκειμένου να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να «μεταφέρουν» τη φιλοξενία μας ως «πρεσβευτές» της Τήνου. Είναι γνωστό ότι όποιος γνωρίζει την Τήνο και αποκομίζει καλές εντυπώσεις από τις υπηρεσίες μας, είναι αδύνατο να την στερηθεί στο μέλλον.
Παράλληλα και σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας μας με την Ρωσική αντιπροσωπεία και, μέσω μιας σειράς επαφών, συνεργαζόμαστε με τον Εμπορικό Σύλλογο Τήνου, με τον Δήμο Νικολάγιεφ Ουκρανίας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Τήνου να συμμετέχει ενεργά στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις της Μόσχας Ρωσίας, στις 21-24/3 και του Κιέβου Ουκρανίας, στις 27-29/3, στα πλαίσια της λογικής της συνεχούς και στοχευμένης προβολής της Τήνου στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.