Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πάνδημη Λιτανεία την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΠΑΝΔΗΜΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου, εορτάσθηκε η Α’ ...


ΠΑΝΔΗΜΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ
Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου, εορτάσθηκε η Α’ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στην ιερά νήσο Τήνο.
Κατά το έθος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών πόλεως Τήνου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη λιτανεία των ιερών Εικόνων στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή των Ιερέων του νησιού, των Αρχών, των μαθητων των Σχολείων και πλήθους πιστών Τηνιών και επισκεπτών-προσκυνητών.
Στην κορυφή της πομπής ήταν παρατεταγμένοι οι μαθητές των Σχολείων, κατόπιν η Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, τα Εξαπτέρυγα, ο Σταυρός, οι χοροί των Ιεροψαλτών, πιστοί βαστάζοντες τας ιεράς Εικόνας, οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Τήνου μετά των Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ επιτροπής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.
Στην πλατεία «Παντανάσσης» ετελέσθη δέησις, προ του πέρατος της οποίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.
Στην συνέχεια η πομπή περιήλθε τους δρόμους της πόλεως και κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό.






Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης