Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Να εφαρμοστεί ο νόμος στην οδό Ευαγγελιστρίας Τήνου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου έστειλε έγγραφο στο Δήμο Τήνου,  που  αφορά στη λειτουργία της οδού Ευαγγελιστρίας. Ο λόγος  για...


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου έστειλε έγγραφο στο Δήμο Τήνου, που αφορά στη λειτουργία της οδού Ευαγγελιστρίας.
Ο λόγος για την την ενέργεια αυτή είναι γιατί πιστεύουν ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός επιφέρει μείωση των κερδών, την απαξίωση των επαγγελματιών και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Επίσης, διότι η εφαρμογή των όποιων αποφάσεων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε αρμόδιου φορέα.
Το έγγραφο αναφέρει τα εξής: Κύριοι, Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου, μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μελών του Συλλόγου μας που δραστηριοποιούνται στην οδό Ευαγγελιστρίας, ζητά να εφαρμοσθεί η δημοτική απόφαση, η οποία αφορά στη λειτουργία της οδού Ευαγγελιστρίας.
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, καθορίζεται η άδεια μίσθωσης πεζοδρομίου και πλατείας και ορίζεται ρητά ότι ο χώρος μίσθωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,20 μέτρο πλάτος και, για τυχόν αμφιβολίες που ίσως προκύπτουν, ο Δήμος με αρμόδια όργανά του θα προχωρεί στη χάραξη του χώρου που ενοικιάζεται.
Δυστυχώς, όμως, ο κύριος εμπορικός δρόμος της Τήνου, που δέχεται το 99 % των επισκεπτών του νησιού μας, χαρακτηρίζεται από αναρχία και παράνομη χρήση. Οι καταστηματάρχες, χρόνο με το χρόνο έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν δημιουργήσει μόνιμες κατασκευές και η μία επιχείρηση να δουλεύει εις βάρος της άλλης. Το αποτέλεσμα είναι είτε να κλείνουν κάποιο γείτονα – καταστηματάρχη και να υπάρχουν καθημερινές διενέξεις, είτε να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου τριπλάσιου ή και περισσότερου από αυτόν που ορίζεται από την απόφαση του Δήμου.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε όλοι, νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει μία αρχή και να εφαρμοσθεί η δημοτική απόφαση, ώστε να εκλείψουν και οι αδικίες και ο αθέμιτος ανταγωνισμός και οι υπεραξίες της ενοικίασης των καταστημάτων.
Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Τήνου βιώνοντας καθημερινά τη σκληρή οικονομικά πραγματικότητα των επιχειρήσεων, ζητά, αφού οι επιχειρηματίες έχουν καταθέσει την αίτησή τους για τη χρήση πεζοδρομίου και έχουν πάρει Αριθμό Πρωτοκόλλου, η πληρωμή να γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού, ώστε η τοπική αγορά να έχει «ανασάνει» λίγο οικονομικά.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Τήνου
Ο Πρόεδρος Ανδρέας Τσιμέκης
Η Γενική Γραμματέας Λουκία Κολλάρου

Πηγή : Tiniaki.gr