Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η γιορτή της Αγκινάρας στην Κώμη Τήνου 2013

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 η Κώμη της Τήνου ετοιμαζόμενη από μέρες πριν γιόρτασε το φημισμένο προϊόν της, τη νοστιμότατη και ωφέλιμη στην ...

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 η Κώμη της Τήνου ετοιμαζόμενη από μέρες πριν γιόρτασε το φημισμένο προϊόν της, τη νοστιμότατη και ωφέλιμη στην υγιεινή διατροφή, αγκινάρα του εύφορου λιβαδιού της.
Οι κάτοικοι και παραγωγοί της Κώμης, η Τοπική Κοινότητα Κώμης Τήνου, η Δημοτική Επιχείρηση Τήνου και ο Δήμος Τήνου συνεργάστηκαν και παρουσίασαν μια γιορταστική βραδιά με προβολή πολλών νόστιμων και ευπαρουσίαστων φαγητών με κύριο συστατικό την Αγκινάρα της Κώμης.
Χιλιάδες αγκινάρες μαζεύτηκαν και προσφέρθηκαν από τους παραγωγούς της Κώμης. Αυτές καθαρίζονταν για πολλές μέρες από τις νοικοκυρές και τέλος μαγειρεύτηκαν και προσφέρθηκαν  από εθελοντές σερβιτόρους, δείπνο ζηλευτό στους τυχερούς γευσιγνώστες της Βραδιάς της Αγκινάρας, στην Κώμη.
Το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από τη φιλότιμη χορωδία της Κώμης με μουσικό την πολυτάλαντη καθηγήτρια κ. Γεωργία Μπακογιάννη, ερμηνεύοντας ελαφρά και ευχάριστα τραγούδια.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Τοπική Κοινότητα και το Δήμο Τήνου, αναφερόμενοι στο γεγονός της Γιορτής της Αγκινάρας στην Κώμη και στους συντελεστές της.
Αναφέρθηκαν και ευχαρίστησαν αναλυτικά πολλούς από τους οποίους συνέβαλαν στη γιορτή της Αγκινάρας.
Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα "τηνιακή" πρόβαλε επαρκέστατα την αναγγελία της γιορτής και παρούσα στην εκδήλωση κάλυπτε φωτογραφικά και τώρα με ρεπορτάζ το σπουδαίο αυτό γεγονός.
Ο συνταξιούχος Δάσκαλος κ. Στέλιος Δεσύπρης έγραψε και τραγούδησε ποίημα για την Αγκινάρα, την Κώμη και τα χωριά της Τήνου, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Αντώνη Χαρικιόπουλου.
Μετά οι νοστιμιές και το γλέντι. Τραγούδι και χορός μέχρι τη βαθιά νύκτα, στη δροσιά της πλατείας Πλατάνου της Κώμης Τήνου. Παραβρέθηκαν επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδας για να γνωρίσουν τα χωριά της Τήνου και τα φημισμένα προϊόντα της. Παρόντες, ο Εφημέριος Κώμης π. Δημήτρης Δαλέζιος, εκπρόσωπου του Δήμου Τήνου, εκπρόσωποι Συλλόγων, ετεροδημότες Τηνιακοί (κύρια από την Κώμη) και πολίτες της Τήνου.  

Περισσότερες Φωτογραφίες ΕΔΩ

Tiniaki.gr