Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Τήνος της Πίστης και του Πολιτισμού "ταυτίζεται" και με τα φεστιβάλ

Tinos World Music Festival Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού , την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα το  Tinos World Music Fes...

Tinos World Music Festival

Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα το Tinos World Music Festival, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 25 Μάιου 2013, ανεβάζοντας ακόμη τον πολιτιστικό πήχη.
Η Τήνος παρούσα ανά τους αιώνας στα πεπραγμένα των καιρών, είχε και ευμάρεια και ξεχωριστό πολιτισμό και πίστη στο Θείο.
Το υγιεινό της κλίμα συγκεντρώνει από την αρχαιότητα επισκέπτες προσκυνητές για ευσπλαχνία και ίαση.
Η καθαρότητα πνεύματος και σώματος ηρεμεί και γαληνεύει τις ψυχές και δημιουργεί ανώτερα έργα πολιτισμού και καλλών τεχνών.
Το κουαρτέτο της λαουτίστας και τραγουδίστριας Μάρθας Μαυροειδή, με μουσικές συνθέσεις από τα Βαλκανία με αρμονία και αυτοσχεδιασμό, καθήλωσαν το ακροατήριο με τους ταλαντούχους μουσικούς, Γιώργο Βεντουρή (κοντραμπάσο), Κώστα Αναστασιάδη (τύμπανα) και Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά). Θαυμάσια!
Ηχητικές μελωδίες, παραδοσιακές και μοντέρνες, συνταίριαξαν και έδωσαν απολαύσεις, με τους άξιους χρήστες των μουσικών οργάνων. Φανέρωναν τη δημιουργία τους, με "μουσικό πάθος" ακούραστα, έξω απ' το χρόνο, χωρίς να μπορεί το ακροατήριο να τους χειροκροτήσει θερμά, αν και οι παλάμες των χεριών τους ήταν έτοιμες να χειροκροτήσουν.
Ακολούθησε το τρίο με το μουσικό Erkan Oğur, μια σημαντική μορφή της σύγχρονης Τουρκικής μουσικής. Με τις ήρεμες συνθέσεις του, τη δεξιοτεχνία του στα μουσικά όργανα, απέδωσε μελωδίες παραδοσιακές και σύγχρονες.
Μαζί του ο Derya Turkan, δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας και γνώστης της κλασικής Οθωμανικής μουσικής και ο Έλληνας κοντραμπασίστας Παύλος Σπυρόπουλος, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο. 

Tiniaki.gr