Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πλήθη πιστών από όλη την Ελλάδα τίμησαν την 191η Επέτειο του οράματος της Οσίας Πελαγίας στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 191η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ        Παρά την επικρατού...

ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 191η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ
       Παρά την επικρατούσα σφοδρή θαλασσοταραχή, πλήθη πιστών από όλη την Ελλάδα συνέρρευσαν απόψε στο ιερό νησί της Τήνου για να τιμήσουν την 191η επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας.
      Το εσπέρας, στον κατάμεστο από ευσεβείς προσκυνητές Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , με τη συμμετοχή Κληρικών από την Αλεξανδρούπολη, την Δρυινούπολη, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και το Λεκανοπέδιο Αττικής, παρουσία του Αντιπροέδρου και Μελών της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Συμβούλων του Δήμου Τήνου, του Διοικητού της Αστυνομίας, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος  και της Πυροσβεστικής, του Περιφερειακού Διευθυντή Παιδείας κ. Διον. Μεσσάρη, της Πολιτευτού κας Αικ. Μονογιού και Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Σωματείων.
    Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους προσκυνητές, που, παρά τις δυσμενείς καιρικές και οικονομικές συνθήκες, έσπευσαν να συνεορτάσουν την 191η επέτειο από του Οράματος της Οσίας Πελαγίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων: 

    "Σε τούτο το ιερό της Παναγίας νησί, τα πάντα αναπέμπουν ύμνο και ωδή Θεομητορική! Τα κύματα, που ξεθυμαίνουν στις ακτές, ο άνεμος, που θροΐζει μέσα από τα αλμυρίκια και των ευκάλυπτων τις φυλλωσιές, οι ανεμοδαρμένοι βράχοι, οι γλυκόηχες καμπάνες,από το ουρανογείτον της Ευαγγελιστρίας Καμπαναριό και από της πόλης και των χωριών τις Εκκλησιές, όλα στέλνουν στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας μήνυμα πίστης, ελπίδας και υπομονής..."