Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δεκάδες χιλιάδες οι πιστοί στη Τήνο (191 χρόνια από την έρευση της εικόνας της Παναγίας)

Ήταν συγκλονιστική η εικόνα που αντίκρισαν την Τρίτη 23 Ιουλίου το βράδυ στις 9:30, όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Τήνου.  Χιλιάδες οι π...

Ήταν συγκλονιστική η εικόνα που αντίκρισαν την Τρίτη 23 Ιουλίου το βράδυ στις 9:30, όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Τήνου. 

Χιλιάδες οι προσκυνητές , ίσως και περισσότεροι απο αυτούς του Δεκαπενταύγουστου, μετείχαν στην ιερά πομπή που ξεκίνησε απο τη Μονή Κεχροβουνίου (Μοναστήρι «Κυρίας των Αγγέλων» και Ιερός Ναός Οσίας Πελαγίας) και κατέληξε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Μια πομπή στην οποία δέσποζε η εικόνα της Παναγίας της Τήνου η οποία μεταφέρθηκε στη Μονή Κεχροβουνίου για τον εορτασμό της 191η επετείου του οράματος της Αγίας Πελαγίας και τις βραδυνες ώρες επέστρεψε στον Ι.Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Τήνο. Μεταξύ των επισήμων καλεσμένων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά ήταν και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γεώργιος Χριστόπουλος. Να σημειωθεί ότι έπειτα αππο απόφαση των Δημ. Συμβουλίων των δύο Δήμων, αύριο θα υπογραφεί το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

Μιας διαδρομής που ξεκίνησε απο το Μοναστήρι της «Κυρίας των Αγγέλων» στο Κεχροβούνι, όπου παρέμεινε ολόκληρη την ημέρα, στον Ναό της Οσίας Πελαγίας και ετελέσθη Θεία Λειτουργία και Παράκληση. Στις 19:30 το απόγευμα ο ιερός κλήρος και χιλιάδες πιστοί, συνόδευσαν την εικόνα στη πόλη με τα πόδια σε μια διαδρομή 7 χιλιομέτρων. Την εικόνα συνόδευε η Φιλαρμονική του Ιερού Προσσκυνήματος, και οι καμπάνες απο τις εκκλησίες και τα ξωκλήσια απ” όπου περνούσε η πομπή χτυπούσαν, ενω στη πόλη στα περισσότερα σπίτια οι νοικοκυρές θύμιαζαν. Όταν η εικόνα έφτασε στη πόλη, τελέστηκε δέηση στην εξέδρα της παραλίας - ρίχτηκαν εκατοντάδες πυροτεχνήματα, τα πλοία που ήταν στο λιμάνι σφύριζαν - και μετα τη δέηση η εικόνα επέστρεψε στην αρχική της θέση στο ναό.
rpn.gr
VIDEO

Newsnow.gr