Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Έχετε γυρίσει τα νησιά 50 χρόνια πίσω» - Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

«Έχετε γυρίσει τα νησιά 50 χρόνια πίσω» Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο Στην ομιλία του ...

«Έχετε γυρίσει τα νησιά 50 χρόνια πίσω»
Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο αποκαλυπτικός διάλογος που έγινε μέχρι τώρα στη Βουλή καθιστά σαφές  ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης για απολύσεις στη δημόσια διοίκηση. Τα στοιχεία που έχουμε από την ΑΔΕΔΥ αποκαλύπτουν ότι μέχρι το 2016 θα γίνουν 170.000 συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο. Ήδη με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, από 1.050.000 δημοσίους υπαλλήλους, φτάσαμε στις 650.000, δηλαδή πάνω από 35% μείωση του προσωπικού. Τι άλλο ζητάτε λοιπόν; Να διαλυθεί  τελείως το δημόσιο;
Φτιάξατε μια δημόσια διοίκηση κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση των δικών σας ρουσφετολογικών πολιτικών, μια διοίκηση αναποτελεσματική, που έχει καταστεί δυνάστης του πολίτη και που η πλειοψηφία του λαού δεν την θέλει με τη μορφή που υπάρχει σήμερα. Υπάρχει περισσό θράσος στην κυβέρνηση, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που έφτιαξαν αυτό το δημόσιο, δηλώνουν σήμερα ότι θέλουν να το εξυγιάνουν.
Μιλάτε για τους συνδικαλιστές, που είναι κατά κανόνα συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χωρίς να μιλάτε για τις πολιτικές ηγεσίες που εναλλάσσονται εδώ και τόσα χρόνια και που ευθύνονται κυρίως για την κατάντια του δημόσιου τομέα.
Κάθε φορά στοχοποιείτε έναν κλάδο εργαζομένων και με τον κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθείτε να τον απομονώσετε και να στρέψετε όλη την κοινωνία εναντίον του. Ήδη έχετε επιστρατεύσει τρεις κλάδους: ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό και εκπαιδευτικούς.
Τους σχολικούς φύλακες, τη δημοτική αστυνομία και τους εκπαιδευτικούς, που δεν μπορούσατε να τους παρουσιάσετε ως προνομιούχους, τους βγάζετε περίπου άχρηστους και τους διώχνετε.
Για να μιλήσω όμως και για τη νησιωτική χώρα, θα ήθελα να πω τούτο: Τα νησιά τα έχετε γυρίσει 50 χρόνια πίσω. Κλείνετε τις ΔΟΥ των νησιών πριν καταστρώσετε ένα σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει το σύστημα χωρίς αυτές, και από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα δεν καταφέρατε καν να βρείτε λύση για να υποκαταστήσετε τις λειτουργίες των ΔΟΥ και να μην ταλαιπωρείτε τον κόσμο. Το ίδιο ακριβώς κάνατε και με το ΙΚΑ στα νησιά.
Καταργείτε 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και οδηγείτε στον αφανισμό πολλά ΕΠΑΛ και τεχνικές σχολές, στη Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη, Αμοργό, Μήλο, Τήνο, Πάρο και Άνδρο. Τα παιδιά είναι σήμερα κυριολεκτικά «στον αέρα». Σχολεία που εγκαινιάστηκαν με τόσες τυμπανοκρουσίες και στοίχησαν στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια, πρόκειται σύντομα να μεταμορφωθούν σε κτίρια-φαντάσματα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή έχει βάλει στόχο το Κοινοβούλιο και το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Βεβαίως πατάει στην απαξίωση στην οποία οδήγησαν το πολιτικό σύστημα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μέλη της Χ.Α. επιτίθενται κυρίως κατά βουλευτών, ενώ για το κεφάλαιο ελάχιστα αναφέρουν. Αναφορικά με τη νέα επίθεσή τους με θέμα αυτή τη φορά τη φορολόγηση των βουλευτών, θέλω να αναφέρω ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έλθει στην κυβέρνηση, θα εφαρμόσει ένα σαφές σχέδιο για τη φορολογία: ενιαία φορολογική προοδευτική κλίμακα, στην οποία θα εντάσσονται τα εισόδημα από κάθε πηγή. Συνεπώς θα υπάρξει και φορολόγηση του βουλευτικού μισθού από το πρώτο ευρώ».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video με την πλήρη ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς και όλες τις άλλες ομιλίες και παρεμβάσεις του, στο site: www.syrmalenios.gr.

 18/07/2013