Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έκθεση Φωτογραφιών 'Στιγμές' | Γράφει ο Χρήστος Κυραρίνης

        Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 27-7-13, στις 20.30 το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο του Τριαντάρου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογρα...

        Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 27-7-13, στις 20.30 το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο του Τριαντάρου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τον τίτλο «Στιγμές…»





, των φωτογράφων κ. Ιωάννας Παραβάλου και κ. Μαριλένας Κατσίνη. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριαντάρου και του Δήμου Τήνου και εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου.  Η διοργάνωση και ο συντονισμός της έκθεσης έγιναν με την βοήθεια του κ. Αντώνη Κωνσταντόπουλου.

    Στην έκθεση παραθέτονται πενήντα «φωτογραφικές στιγμές» κυρίως απ’ τα χωριά της Τήνου, αλλά και από άλλες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδα. Πενήντα φωτογραφίες που απαθανατίζουν την ομορφιά του τόπου πλουμισμένη άλλοτε από τα διαφόρων λογής χρώματα και άλλοτε επηρεασμένη από τις έντονες επιδράσεις και επιρροές του φωτός και της σκιάς, τραβηγμένες με τέτοιο τρόπο που προσπαθεί να μεταφέρει στον θεατή της μαγεία της στιγμής, ταξιδεύοντας τον νοερά μέσα στην ίδια την εικόνα. Οι φωτογραφίες που εκθέτονται προσπαθούν να περάσουν στον παρατηρητή την ομορφιά συγκεκριμένων στιγμών, στιγμών που όπως ακριβώς τις "αιχμαλώτισε" ο φωτογραφικός φακός, παραθέτονται στο θεατή με τρόπο εντυπωσιακό, κάνοντας τον να τις παρατηρεί με θαυμασμό. Όπως μάλιστα οι ίδιες οι φωτογράφοι επισημαίνουν: «οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες με αγάπη, ευαισθησία ,αλλά και με μια κρυφή αγωνία για το αποτέλεσμα, καθώς εκθέτονται στα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού που αγαπούν και ζουν μέσα στην ομορφιά του».
    Συνηθίζεται να λέγεται ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, παρακολουθώντας κάποιος την έκθεση των δύο φωτογράφων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασπαστεί την θεωρία αυτή, είναι πολύ πιθανό μάλιστα για μερικές απ’ αυτές τις εικόνες ακόμα και οι χίλιες λέξεις να μην επαρκούν για να περιγράψει ή να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του, κοιτώντας τες. Προτείνεται λοιπόν ανεπιφύλακτα σε όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στα εγκαίνια, να σπεύσουν να δουν την έκθεση, πραγματικά αξίζει ο κόπος, είναι σίγουρο ότι φεύγοντας κάποιος απ’ την έκθεση θα έχει ήδη ανταμειφθεί για τον χρόνο του, απ’ τις ίδιες  τις εικόνες.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό απ’ τις 20.00 έως τις 23.00 το βράδυ.  Να σημειωθεί ότι τα έργα που εκθέτονται είναι και προς πώληση σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί ν’ αγοράσει κάποιο εξ’ αυτών. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Τριαντάρου.
Παρακάτω παραθέτεται φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης.  



















Οι δύο φωτογράφοι στον εκθεσιακό χώρο, αριστερά η κ. Ι. Παραβάλου και δεξιά η κ. Μ. Κατσίνη.





Επιμέλεια κειμένου Χρήστος Κυραρίνης