Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε (για την απάντηση του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, προς το Δήμαρχο Τήνου)

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε“ (για την απάντηση του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, προς το Δήμαρχο Τήνου) Μετά το λάθος υπάρχει ο ένας δρ...

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε“
(για την απάντηση του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, προς το Δήμαρχο Τήνου)

Μετά το λάθος υπάρχει ο ένας δρόμος, που είναι η αναγνώρισή του και ο άλλος, η προσπάθεια «να βγεις κι από πάνω». Δίνω στη δημοσιότητα το κείμενο – απάντηση του κ. Κρεμαστινού, που μιλά για πολλά αλλά όχι για την ταμπακιέρα.

Πρώτα από όλα τον πληροφορώ ότι απευθύνομαι με τον ίδιο σεβασμό στον κάθε άνθρωπο, είτε είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου είτε Βουλευτής είτε δεν φέρει καμία ιδιότητα. Αλοίμονο αν ήταν οι ιδιότητες που καθορίζουν το μέτρο του σεβασμού.
Εφόσον Παρασκευή βγαίνει το πρόγραμμα της Βουλής, τότε θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να κληθούμε για την ερχόμενη Πέμπτη, αν πράγματι οι Κυκλαδίτες Δήμαρχοι ήμασταν προσκεκλημένοι. Επομένως σφάλμα που «χάθηκε» το Σαββατοκύριακο! Όσο για το ότι «η Βουλή δεν είναι θέατρο», διερωτώμαι αν είναι το κατάλληλο επιχείρημα από παλαιό Βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και μάλιστα με την ευκαιρία της παράλειψης των Κυκλάδων από μια τέτοια συνεδρία για την υγεία.
Διαβάζω ότι ο κ. Κρεμαστινός, ως Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής, έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιους θα προσκαλέσει. Εκείνο που δεν αποσαφηνίζει είναι αν οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων είναι ή όχι προσκεκλημένοι και τελικά, για ποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνονται στους Δημάρχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου... Αυτή η άρνηση σαφούς τοποθέτησης μετά τη διαμαρτυρία μου και όσα γράφονται και σχολιάζονται από χθες, αποτελεί επιβεβαίωση των όσων έθεσα και εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Μεταξύ άλλων, κατά πόσο μια συνεδρία για τα προβλήματα υγείας των νησιωτικών περιοχών μπορεί ποτέ να εξαιρεί τους Δημάρχους των Κυκλάδων;
Ο κ. Κρεμαστινός ίσως δεν ξέρει την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Τήνου ή την πορεία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (με συνεχή μείωση πόρων και ειδικοτήτων), το ότι συμπατριώτης μας πέθανε σε πλοίο κατά τη μεταφορά του τις προάλλες, το ότι ο Δήμος Τήνου αγωνίστηκε επί διετία για να ιδρύσει την υπηρεσία αερομεταφοράς, που τα ΜΜΕ της πατρίδας αποκάλεσαν «Δημοτικό ΕΚΑΒ» και πολλά άλλα. Στη συνεδρία της Βουλής που ασχολείται με το τί έγινε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα είχα την ευκαιρία να σας διαφωτίσω με το τί αντιμετωπίζει ένα νησί σαν την Τήνο, εν έτει 2013. Ίσως τότε και ο κ. Κρεμαστινός θα κατανοούσε και το «ύφος της επιστολής» μου.
Λέει ο κ. Κρεμαστινός ότι ο Δήμαρχος Τήνου, αν δεν προλαβαίνει να ταξιδέψει στην Αθήνα μπορεί να εκπροσωπηθεί ή να στείλει υπόμνημα, όπως το γράφει άλλωστε και η πρόσκληση. Με την μόνη διαφορά ότι ούτε πρόσκληση λάβαμε ούτε παραλήπτες της είμαστε, όπως προκύπτει από την ανάγνωση του εγγράφου! Και ακόμη, τον πληροφορώ ότι τα δεκάδες υπομνήματά μας για τα θέματα της υγείας, εδώ και 30 μήνες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ξέρω αν έχουν τύχει –καν- ανάγνωσης.
Ο κ. Κρεμαστινός δεν αντιλαμβάνεται το νόημα της διαμαρτυρίας μου. Προφανώς λοιπόν δεν αντιλαμβάνεται γιατί διαμαρτύρονται και όσοι εγγράφως σχολιάζουν καταδικάζουν από χθες την ενέργειά του, ως προς τις Κυκλάδες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αντιλαμβάνονται οι πολίτες, Κυκλαδίτες και μη.
Ως προς την υπόδειξη να ζητήσω την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, επιστρατεύω τη λαϊκή έκφραση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» για να παραμείνω ευπρεπής. Κατά τα λοιπά, ήδη την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει έκτακτα το Παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου ώστε να λάβει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και για το πώς τα «προβλήματα υγείας των νησιωτικών περιοχών» της Χώρας θα περιλάβουν και τις ταλαίπωρες -από πλευράς υποδομών υγείας- Κυκλάδες.
Παναγιώτης Κροντηράς

Δήμαρχος Τήνου