Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Οριστικό τέλος για τη Δημοτική Αστυνομία στις Κυκλάδες

Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης &...

Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προβλέπεται ρύθμιση που εξαιρεί από την κινητικότητα δημοτικούς αστυνόμους σε Δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων. Ναι μεν στις Κυκλάδες υπάρχουν αρκετοί Δήμοι κάτω  των 5.000 κατοίκων, σε κανέναν εξ αυτών όμως, δεν υπηρετούν δημοτικοί αστυνόμοι.
Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας υπάρχουν μόνο σε μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους των Κυκλάδων, οι οποίοι οριστικά δε θα εξαιρεθούν από την κινητικότητα.
Μεταξύ άλλων:
1. Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ, από τις 6.000 ευρώ, που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από τη κινητικότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή της συζύγου του.
2. Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ) ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γονικής μέριμνας τέκνου.
3. Προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.
4. Εξαιρούνται από τη κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Οι Δήμοι αυτοί είναι κατά βάση μικρά νησιά.
5. Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητα.
6. Ορίζεται ρητώς ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητα ο δημόσιος υπάλληλος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλισμένος.