Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Φωνή Βοώντος εντ τη Ερήμω | Εμπορικός Σύλλογος Τήνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ Τ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ …

    Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες σημαντικές ενέργειες του Συλλόγου μας, οι οποίες, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε, είναι ότι αντιμετωπίστηκαν από τις τοπικές αρχές με ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ρόλο του Συλλόγου και τους πολίτες – επαγγελματίες που αντιπροσωπεύει .

ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
     Στις 25/04/2013 με έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 99 ζητήσαμε από το Υπολιμεναρχείο Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου να απομακρυνθούν οι κάδοι των απορριμμάτων και των λαδιών από την προβλήτα του εσωτερικού λιμανιού, διότι η τοποθέτησή τους στο συγκεκριμένο σημείο αποδείχτηκε στην πορεία ότι δεν ήταν ότι καλύτερο. Οι αιτίες για τις οποίες ζητήσαμε την απομάκρυνσή τους είναι :   
     1. Ο χώρος γύρω από τους κάδους των απορριμμάτων και των λαδιών είναι μονίμως βρόμικος, το δάπεδο κολλάει, δεν είναι ποτέ ασπρισμένο, οι οσμές είναι ανυπόφορες και η περιοχή είναι μία μεγάλη εστία μικροβίων και μόλυνσης.
    2. Έχει προκληθεί τουλάχιστον δύο φορές φωτιά.
    3. Η προβλήτα του εσωτερικού λιμένα Τήνου χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες για την πρόσδεση κότερων και μεγάλων σκαφών αναψυχής. Νομίζουμε ότι η πρώτη εικόνα και η πρώτη μυρωδιά που έχουν αυτοί οι επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να διαδώσουν  και να διαφημίσουν το νησί μας, είναι το λιγότερο αποκαρδιωτική. Αφού θέλουμε να χαρακτηρίζεται το νησί μας ως ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, πρέπει η εικόνα που παρουσιάζει να είναι άριστη, επομένως  και η απομάκρυνσή τους πρέπει να είναι άμεση.
   Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το αίτημά μας έχει εισακουσθεί, καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει. Ίσως όταν θα τελειώσει το καλοκαίρι ;;;;;

ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ως αποδέκτης των προβλημάτων των επαγγελματιών και βλέποντας τη συρρίκνωση και τον αφανισμό των επιχειρήσεων, ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου ζήτησε  να παραμείνει ανοιχτό για την κυκλοφορία κατά την θερινή περίοδο, ( όπου εφαρμόζεται το μέτρο της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού ), το τμήμα της παραλιακής οδού από το «Champion Μαρινόπουλος» μέχρι και το περίπτερο στην αρχή της οδού Τριών Ιεραρχών, ώστε η κυκλοφορία στην οδό Τριών Ιεραρχών να γίνεται κανονικά.
    Το αίτημα του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου γίνεται επανειλημμένα από το 2008 στις αρμόδιες αρχές του τόπου, μετά από απαίτηση των επιχειρηματιών – μελών του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται στην οδό Τριών Ιεραρχών και στους παρακείμενους δρόμους ( εισερχ. αλληλ. Εμπ. Συλ. Τήνου  48/21.05.2008 & 157/24.06.2011, εξερχ. αλληλ. Εμπ. Συλ. Τήνου 49/21.05.2008 – 158/24.06.2011, 164/29.06.2011, 105/09.05.2012, & 85/19.04.2013 ), δυστυχώς  χωρίς ανταπόκριση από τις αρχές της Τήνου, παρά τις συνεχείς ενστάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου (είτε με τα έγγραφα που σας αναφέραμε είτε με την παρουσία μας και την αντίδρασή μας σε όλες τις δημοτικές συνεδριάσεις που έγιναν για αυτό το θέμα) και των καταστηματαρχών για την αποδοτικότητα και τη χρησιμότητα του μέτρου καθώς και τις επιπτώσεις στο τζίρο των επιχειρήσεων της συγκεκριμένης οδού και των παρακείμενων δρόμων κατά τις ώρες που παραμένει κλειστό για την κυκλοφορία το τμήμα αυτό της παραλιακής οδού.
    Τους ενημερώσαμε, λοιπόν ότι:
α) αμέτρητες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και συνεχίζουν να κλείνουν και ότι η οδός Τριών Ιεραρχών  απαξιώνεται και ερημώνει, ενώ ήταν ο δεύτερος εμπορικότερος δρόμος του νησιού μετά την οδό Ευαγγελιστρίας, με αμέτρητα μαγαζιά να είναι ξενοίκιαστα
β) το τμήμα της παραλιακής οδού από την καφετέρια «Αρόδο» μέχρι και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού είναι μία «νεκρή ζώνη», λόγω της δραστηριοποίησης των υποκαταστημάτων των τραπεζών, αντί της εκμετάλλευσης του χώρου που υπάρχει έμπροσθεν από αυτές, από επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν τους επισκέπτες ώστε να επισκεφθούν αυτή την πλευρά της πόλης (π.χ. καφετέριες, εστιατόρια κ.α.)
γ) οι επισκέπτες, που αποφασίζουν να κάνουν τον περίπατό τους στο τμήμα της πεζοδρόμησης από το «Champion Μαρινόπουλος» έως και το περίπτερο στην αρχή της οδού Τριών Ιεραρχών, περπατούν στο ήδη υπάρχον πεζοδρόμιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και με πολύ όμορφο τρόπο τα τελευταία χρόνια και όχι σε αυτό το τμήμα της κλειστής παραλιακής οδού
δ) γίνεται  διαχωρισμός των επαγγελματιών του νησιού σε Α΄ και Β΄ κατηγορία, όπως συμβαίνει με την ομάδα των επαγγελματιών ραδιοταξί  Τήνου, το τουριστικό τρενάκι, τις άμαξες, τα πούλμαν ξενοδοχείων (Α΄ κατηγορία ) για τις οποίες δεν ισχύει το μέτρο, ενώ για τις πολλές επιχειρήσεις της οδού Τριών Ιεραρχών (Β΄ κατηγορία) το μέτρο ισχύει. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από το Δήμο Τήνου και το Υπολιμεναρχείο Τήνου (έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 146/11.07.2013) να μας ενημερώσουν κάτω από ποιο νομικό καθεστώς νομιμοποιείται, κατά το κλείσιμο της παραλιακής οδού, η κίνηση όλων των παραπάνω τροχοφόρων οχημάτων και ποια είναι η νομική ισχύ της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου για την εν λόγω κυκλοφοριακή ρύθμιση.

ε) αυτό που ισχυρίζονται, δηλαδή ότι η προσέγγιση της οδού Τριών Ιεραρχών μπορεί να γίνει από την οδό Δρόσου, είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς η διέλευση από την οδό Αντωνίου Σώχου (πίσω από το Β’ Δημοτικό Σχολείο) και από την οδό Δρόσου (οδός που βρίσκεται η Δ.Ο.Υ. Τήνου) είναι τις περισσότερες φορές μπλοκαρισμένες είτε από παρατημένα για χρόνια αυτοκίνητα είτε από άναρχα παρκαρισμένα οχήματα είτε από κώνους και άλλα αντικείμενα τοποθετημένα στο οδόστρωμα
στ) η σήμανση είναι ανεπαρκής για να διευκολύνει τον επισκέπτη …
Το αποτέλεσμα όλων αυτών; ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ !!!!!!!!!!! Το μόνο που εισπράξαμε ήταν η αδιαφορία και  η κατηγορία ότι ο Σύλλογος δεν θέλει να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος, αφού σε όλα τα νησιά ισχύει το μέτρο της πεζοδρόμησης και μόνο εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό το μέτρο. Θα προτρέπαμε αυτούς που το υποστηρίζουν και κακοβούλως το διαδίδουν, να ακούν και να μελετούν πιο προσεκτικά τα αιτήματά μας. Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου ζήτησε η παραλιακή ζώνη να πεζοδρομηθεί από το περίπτερο της οδού Τριών Ιεραρχών έως και το bar “Κουρσάρος” και όχι να μην πεζοδρομηθεί καθόλου. Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των επιχειρηματιών που εκφράζονται μέσω του Συλλόγου, γιατί η συρρίκνωση, η απαξίωση, η υποβάθμιση και ο αφανισμός της περιοχής αυτής δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο, δεν έχουν καμία σχέση με τους πολιτικούς εγωισμούς των αρχών του νησιού μας, ενώ για τους επαγγελματίες – δημότες είναι θέμα επιβίωσης.
PARKING ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ & ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ «ΕΛΛΗ»
    Κατά τη διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής περιόδου απαγορεύτηκε η χρήση των parking του εσωτερικού λιμένα και της προβλήτας «ΕΛΛΗ» από τις 18:30 έως και τις 06:00, νεκρώνοντας την κίνηση στην πόλη από νωρίς το απόγευμα και δημιουργώντας αγανάκτηση όχι μόνο στους Τηνιακούς αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.
    Φέτος ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου ζήτησε από το Δήμο Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου (έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 86/19.04.2013) να απαγορευτεί η χρήση των παραπάνω parking από τις 20:30 (αφού η πεζοδρόμηση ισχύει από τις 21:00) και από τις 00:30 να ξαναδίνονται σε χρήση.
    Το αίτημά μας αυτό εισακούσθηκε και τα parking κλείνουν από τις 20:30 έως και τις 01:00.
    
    Μετά από όλα αυτά θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους εσάς που συγκροτείτε τις τοπικές αρχές ότι ανάπτυξη ενός τόπου χωρίς υγιή τοπική αγορά και χωρίς επαγγελματίες δεν γίνεται.  Θα πρέπει να κάνετε μία βόλτα το βράδυ στην παραλία της Τήνου και στους γύρω δρόμους με τα δεκάδες μαγαζιά που δραστηριοποιούνται και να δείτε ή μάλλον καλύτερα να κατανοήσετε την κατάσταση. Να τους ρωτήσετε και να αφουγκραστείτε τις ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους. Μήπως και, όταν μιλήσετε προσωπικά μαζί τους, καταλάβετε ΚΑΤΙ από όλα αυτά που συμβαίνουν και συνειδητοποιήσετε ότι όταν σας τα «ακουμπά στο τραπέζι» ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου δεν πρόκειται για αντιπολίτευση (όπως επανειλημμένα ισχυρίζεστε), αλλά για ΑΓΩΝΙΑ.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ