Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύγκρουση πλοίων στον Καφηρέα (Νοτιοδυτικά της Άνδρου)

Στο στενό Καφηρέα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, σημειώθηκε σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων. Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένο...

Στο στενό Καφηρέα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, σημειώθηκε σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων. Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα καθώς περιοχή ο καιρός ήταν καλός και έπνεαν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 Μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας.
Εξ αυτών 17 έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν πάνω στο πλοίο. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας με προορισμό την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο. Το δεύτερο πλοίο είναι το BARU SATU σημαίας Παναμά με 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας.
Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία, έμφορτο με ζάχαρη, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων. Και τα δύο πλοία, όπως έγινε γνωστό, ήταν ελληνικών συμφερόντων.
Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή παραπλέοντα πλοία, ένα πλωτό του λιμενικού από τη Ραφήνα και ένα από την Άνδρο, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Από την σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί .
ΠΗΓΗ theseanation.gr