Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Σύρος υποδέχεται το 1ο Zumbathon στις 31 Αυγούστου

Το 1 o Zumbathon ® Σύρου διοργανώνεται το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, στην Ερμούπολη, στο κλειστό Γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριο...

Το 1o Zumbathon® Σύρου διοργανώνεται το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, στην Ερμούπολη, στο κλειστό Γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας».
Για περισσότερες από 3 ώρες και με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΑμεΕΕΑ) «ΔΙΚΑΙΩΜΑ», μία ομάδα Zumba Instructors που θα ταξιδέψουν από τις Κυκλάδες και την Αθήνα, θα συντονίσουν και θα κατευθύνουν, μαζί με συναδέρφους τους από τη Σύρο, το κοινό του νησιού σε έναν «Μαραθώνιο Zumba®» από τις 19.00 μέχρι τις 22.00. Η ώρα προσέλευσης υπολογίζεται στις 18.30.
Ο σκοπός του event είναι φιλανθρωπικός, όλοι οι συμμετέχοντες στηρίζουν το εγχείρημα εθελοντικά και το σύνολο των χρήματων που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την υποστήριξη του Συλλόγου “ΔΙΚΑΙΩΜΑ”.

Ο Σύλλογος “ΔΙΚΑΙΩΜΑ” -πρώην Σύλλογος Στήριξης ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων- δημιουργήθηκε το 2006, από γονείς & ευαισθητοποιημένους φίλους ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ), επιχειρώντας να καλύψει τα κενά της πολιτείας σε σχέση με την αναπηρία και τις δομές της.


Ο Σύλλογος στοχεύει στην ενεργό υποστήριξη των δικαιωμάτων ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ των Κυκλάδων, την ισότιμη κοινωνική τους ένταξη, την αυτονομία και την ανεξαρτητοποίηση τους. Η οικονομική στήριξη ΑμΕΑ των οποίων οι οικογένειες πλήττονται από τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες της τρέχουσας περιόδου και η παροχή εξοπλισμού, ενημέρωσης και υποστήριξης είναι μεταξύ των καθημερινών δράσεων του Συλλόγου. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία Στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης για ΑμεΑ στη Σύρο αλλά και ενός προστατευόμενου παραγωγικού Εργαστηρίου που θα παράσχει στέγη και εργασία στα μέλη του.

To Zumba®Fitness δημιουργήθηκε από τον Κολομβιανό χορευτή και χορογράφο Alberto "Beto" Perez κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και περιλαμβάνει στοιχεία χορού και αεροβικής γυμναστικής. Οι χορογραφίες Zumba® ενσωματώνουν κινήσεις hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, mambo, Bollywood και belly dance. Zumbathons® πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο και πλέον και στην Ελλάδα με παράλληλο στόχο την ευεξία των συμμετεχόντων και την ταυτόχρονη οικονομική στήριξη και ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.

Το εισιτήριο για το 1o Zumbathon® Σύρου κοστίζει 5 ευρώ ενώ οι μικροί μας φίλοι ηλικίας κάτω των 10 ετών, μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν. Στις  31 Αυγούστου χορεύουμε όλοι μαζί και στηρίζουμε τις δράσεις του Συλλόγου «Δικαίωμα»! Σας περιμένουμε!