Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

70 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα ο Απολογισμός του 15Αυγουστου από χιλιάδες πιστούς που κατέθεσαν το φαρμακευτικό τους οβολό

Η Ευαγγελίστρια της Τήνου, η Παναγία Σουμελά της Καστανιάς, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου, η Μεγάλη Παναγία της Σαμαρίνας, η Σπηλιανή τη...

Η Ευαγγελίστρια της Τήνου, η Παναγία Σουμελά της Καστανιάς, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου, η Μεγάλη Παναγία της Σαμαρίνας, η Σπηλιανή της Νισύρου και η Παναγία Κανάλα της Κύθνου ήταν προορισμοί κατάθεσης του φαρμακευτικού οβολού χιλιάδων πιστών στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Φέτος το 15Αυγουστο, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργάνωσε με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» συλλογή φαρμάκων στις εκκλησίες που γιόρτασαν την Παναγία, με στόχο τη δωρεάν διάθεση των απαραίτητων φαρμάκων σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας και κυρίως χρονίως πάσχοντες που αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.
Στην Τήνο και στην Πάρο μετέβη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων κος Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στήριξαν τη συγκέντρωση φαρμάκων και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την παραμονή του στην Τήνο, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ παρακολούθησετην εορταστική διαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια της Τήνου και τη λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας, πρωτοστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ Δωρόθεου και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ορεστιάδας Διδυμοτείχου και Σουφλίου κ. Δαμασκηνου, ενώ  βρέθηκε στη συγκέντρωση φαρμάκων στην Πάρο με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και το Δήμαρχο Πάρου κο Βλαχογιαννη.
50 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα ήταν ο Απολογισμός του 15Αυγούστου στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, στην Παναγία Σουμελά της Καστανιάς Ημαθίας, στην Παναγία Σπηλιανή της Νισύρου και στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου, ενώ στις 16 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν 20 μεγάλοι σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στην Εκατονταπυλιανή Παναγία της Πάρου και στη Μεγάλη Παναγία στη Σαμαρίνα Γρεβενών.
Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου Τήνου και το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, η Ιερά Μητρόπολη Βεροιας Ναούσης και Καμπανίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Γρεβενών, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Γρεβενών (Τοπική Ενότητα Σαμαρίνας), ο Δήμος Πάρου, Δήμος Νισύρου και ο Δήμος Κύθνου.
Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, περιλήφθησαν από εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς των τοπικών Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων καθώς και των Ιερών Μητροπόλεων και των Δήμων. Μετά τη διαλογή και κατηγοριοποίηση τους, τα φάρμακα θα δοθούν τις επόμενες μέρες στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία των κατά τόπους περιοχών για τη δωρεάν κάλυψη των ζωτικών αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών. Μεταξύ των φαρμάκων, συγκεντρώθηκαν και σκευάσματα υψηλού κόστους, πολύ εξειδικευμένα και σωτήρια για καρκινοπαθείς και χρόνιους πάσχοντες που δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μπορέσουν να τα πληρώσουν για να τα προμηθευτούν.
«Είναι ένα έργο διακονίας και αλληλεγγύης για τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας που απελπισμένα χρειάζεται ένα φάρμακο και δε μπορεί να το αγοράσει. Έστω και ένας συμπολίτης μας αν σωθεί από το φαρμακευτικό οβολό των χιλιάδων πιστών που προσέφεραν χθες και σήμερα φάρμακα, ο στόχος μας θα έχει εκπληρωθεί. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα φάρμακα, οι άνθρωποι που τα χρειάστηκαν θα υποτροπίαζαν, θα νοσούσαν και κάποιοι από αυτούς, σήμερα δε θα ήταν ανάμεσά μας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική, η ανταπόκριση μεγάλη και η συλλογή μεγάλων ποσοτήτων ωφέλιμων φαρμάκων θα βοηθήσει καθοριστικά, όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους πολίτες που 1,5 χρονο τώρα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που στέφεται με επιτυχία, επειδή μόνο ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης,ολοκληρώνοντας το Οδοιπορικό της συγκέντρωσης φαρμάκων του 15Αυγουστου.
«Φέτος το 15Αυγουστο στηρίξαμε τη συλλογή φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα, με την Ευλογία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου και την αγαστή συνεργασία των Ιερών Μητροπόλεων και των τοπικών φορέων. Μέσα από αυτό το εργο διακονίας και προσφοράς προς το Συνάνθρωπο η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών θα είναι αρωγοί και υποστηρικτές στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της χώρας μας.» δήλωσε ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας
Κάθε Σάββατο, συνεχίζονται οι συλλογές φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις, τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, καθως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κάθε Σάββατο, άνθρωποι του πόνου, άνθρωποι της αγάπης, συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους προστρέχουν για να προσφέρουν το φάρμακο που δεν έσωσε το συγγενή τους, μπορεί όμως να σώσει το συνάνθρωπό τους. Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής χορηγούνται καθημερινά 3000 φάρμακα δωρεάν σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς της Αττικής, ενώ από τα 460.000 φάρμακα που συγκέντρωσε στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», τα 180.000 φάρμακα παραδόθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές και Κοινωνικά Φαρμακεία όλης της Ελλάδας.

Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός
Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος τῆς ἱερᾶς νήσου Τήνου