Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τι σημαίνει για εμάς τους Χριστιανούς η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ... άρθρο του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη

Ο Ελληνικός  Λαός  ΑΓΑΠΑ, ΤΙΜΑ και ΕΥΛΑΒΕΙΤΕ ιδιαιτέρως την Θεοτόκο και ΜΗΤΕΡΑ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, τη Γλυκιά μας ΠΑΝΑΓΙΑ. Σε κάθε δ...

Ο Ελληνικός  Λαός  ΑΓΑΠΑ, ΤΙΜΑ και ΕΥΛΑΒΕΙΤΕ ιδιαιτέρως την Θεοτόκο και ΜΗΤΕΡΑ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, τη Γλυκιά μας ΠΑΝΑΓΙΑ.
Σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του ο Χριστιανός απευθύνεται στο πρόσωπο της ΘΕΟΤΟΚΟΥ και ζητά τη «Μεσσιτία» της προς τον Υιό της και Κύριο μας  ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ  για βοήθεια και χάρη.
Αλλά και το Ελληνικό Έθνος ανά τους αιώνες χρωστά πολλά στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ αφού πολλές φορές έσωσε τον Ελληνισμό τόσο στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αλλά και μετέπειτα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας  της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 καθώς και πιο μετά σε πολέμους, κρίσεις και γενικά δύσκολες στιγμές. Εκατομμύρια τα θαύματα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ  για τη Σωτηρία των Χριστιανών και της Ελλάδας μας. Δεν είναι τυχαίο πως δεν υπάρχει πόλη ή χωριό ή νησί  που να μην έχει Ναό αφιερωμένο στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.

Στις Κυκλάδες μας υπάρχουν δεκάδες Ναοί και Παρεκκλήσια αφιερωμένα στη ΜΗΤΕΡΑ του ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ αλλά και δική μας Μητέρα. Ο Κυκλαδικός Λαός αγαπά, τιμά, και σέβεται τη ΘΕΟΤΟΚΟ . Άλλωστε στις Κυκλάδες μας ‘έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο που κάθε χρόνο συρρέουν πλήθη πιστών από ολόκληρο τον κόσμο, τον Ιερό Ναό της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο που αυτές τις ημέρες γίνεται το αδιαχώρητο, τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σύρο και πάρα πολλούς  άλλους Ναούς αφιερωμένους στην Κοίμηση της. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ακόμη τους Ναούς που είναι αφιερωμένοι στην ΘΕΟΤΟΚΟ  από την Καθολική Εκκλησία στο Μάννα, στο χωριό του Κινίου, στον Πάγο και βέβαια το Ναό  της Φανερωμένης.Η ΠΑΝΑΓΙΑ  είναι η σκάλα που ενώνει εμάς τους απλούς και αμαρτωλούς ανθρώπους με το Θεό. Μεσιτεύει και προσεύχεται για εμάς.
Αλλά και στα μικρότερα νησιά μας υπάρχουν πολλοί Ναοί αφιερωμένοι στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ. Π.χ. Η Κανάλα στην Κύθνο , η Παναγία στην Ηρακλειά, στην Κέα, στην Άνδρο, Σίφνο, Ιο, Σαντορίνη, κ.λπ.
Η Εορτή του Δεκαπενταύγουστου, η Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι το Πάσχα του Καλοκαιριού. Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου επίσης στην Τήνο είχαμε τον τορπιλισμό της Έλλης από τους φασίστες Ιταλούς.

Ας πάμε όμως λοιπόν στους Ναούς , ας προσευχηθούμε και ας ζητήσουμε τη βοήθεια της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ  για εμάς, τις οικογένειες μας , τις Κυκλάδες μας και ολόκληρη την Ελλάδα μας. Ας προσευχηθούμε με ευλάβεια, ταπεινότητα, και Πίστη και τότε να είμαστε σίγουροι πως η ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ θα μας εισακούσει!!


Άρθρο Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη
Δημοσιογράφου- Μέλους «Ανεξάρτητων Ελλήνων»