Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νέα από την Περιφέρεια | Από το Γραφείο του Περιφερειακού Συμβούλου Τήνου

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο        Δ Ε Λ Τ Ι Ο 1. Σύσκεψη  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Διευρυμένη σύσκεψη  έγινε  στις  5/8...


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο        Δ Ε Λ Τ Ι Ο
1. Σύσκεψη  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Διευρυμένη σύσκεψη  έγινε  στις  5/8/13 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή των  Γενικών   Γραμματέων  του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Μ. Κορασίδη   και  της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας   Χ. Καλογήρου,  του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου   Γ. Μαχαιρίδη,  του
αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας κ.  Α. Χατζηίωαννου και υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα:
" λιμνοδεξαμενές – φράγματα -  υδατοδεξαμενές στα νησιά του νότιου Αιγαίου" αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.  Εξετάστηκε κάθε έργο διεξοδικά και αναζητήθηκαν  τρόποι  αντιμετώπισης  των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν  σε κάθε έργο.
Για τα κατασκευασμένα έργα Καστελορίζου,  Λειψών,  Καλύμνου,  Νισύρου, Τήνου, Τήλου  αποφασίστηκε να γίνει η σύνταξη των πρωτοκόλλων παραλαβής  σε όσα  έργα δεν έχει γίνει και να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες αποκατάστασης προκειμένου να γίνουν λειτουργικά.
Μετά την σύσκεψη έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Τσαυτάρη, τον οποίο ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης και η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής  Οικονομίας κ. Α. Χατζηϊωάννου και τον  Γεν. Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Πουλή και παρουσία των Γενικών Γραμματέων για την προετοιμασία της Περιφέρειας  ώστε να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, συνολικά σαν περιφέρεια και αναλυτικά ανά νησί, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.
Επίσης η Περιφέρεια διεκδικεί μέρος του τομεακού προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης να εκχωρηθεί στην Περιφέρεια. Ο Υπουργός ενημέρωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την νησιωτική Ελλάδα και πως είναι στις προθέσεις του να εκχωρήσει μέρος του προγράμματος .
Τέλος ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επισκεφτεί την Ρόδο στις 30 και 31 Αυγούστου και να συμμετάσχει στην ημερίδα για την « γαλάζια ανάπτυξη» με την ελληνίδα  επίτροπο αλιείας της Ε.Ε. κ. Μαρία Δαμανάκη. 

2. Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού στην Τήνο

Στις 13 Αυγούστου 2013 ανακοινώθηκε από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οτι ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης  υπέγραψε την ένταξη του έργου «Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού στην Τήνο» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με προϋπολογισμό  900 χιλ. Ευρώ.
Όπως είναι γνωστό η Ιερά Μητρόπολη Σύρου- Τήνου είναι ένας οργανισμός που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναπτύξει εκτενές κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε και την πρωτοβουλία να δημιουργήσει αυτήν τη δομή, που θα διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρόνοιας και θα υποστηρίζει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο νησί, καλύπτοντας έτσι το έντονο έλλειμμα που υπάρχει σήμερα σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για τους έχοντες ανάγκη και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.
Το έργο το οποίο θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου Τήνου και θα λειτουργήσει με ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης, περιλαμβάνει αφενός την ανέγερση του κέντρου σε οικόπεδο επιφάνειας 214 τ.μ., που βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από το κέντρο της Χώρας και αφετέρου την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού εστίασης, του ιατρικού και βοηθητικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού ψηφιακής υποστήριξης.
Το κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν σίτιση σε 120 άτομα και βασική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης σε 35 άτομα την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε τμήματα του πληθυσμού της πόλης που αρκετά συχνά διαβιούν σε περιβάλλον ανέχειας, απομόνωσης και αποκλεισμού, που επιδεινώνεται λόγω της τρέχουσας κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
3.  “Περιφερειακές” επισκέψεις  στην Τήνο
Στις εορταστικες εκδηλώσεις της επετείου του οράματος της Αγίας Πελαγίας παρέστη ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης  το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου. Με την ευκαιρεία της επίσκεψης του,  συνεργάστηκε για θέματα του νησιού μας με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Μάνθο Βίλλα και με τον δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά. Στον εορτασμό συμμετείχε και ο περ. σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Αυθημερόν επίσκεψη στο νησί μας για τρέχοντα θέματα της περιφερειακής ενότητας Τήνου έκαμε στις 12 Αυγούστου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος και είχε συνεργασία με τον εντεταλμένο περ. σύμβουλο, με επαγγελματίες του νησιού και με αντιπροσωπεία του “ευρωπαικού φόρουμ χριστιανών γυναικών”, εν όψη του επικείμενου συνεδρίου της οργάνωσης αυτής στην Τήνο την επόμενη χρονιά, στο οποίο θα συμμετάσχουν αντιπροσωπειες γυναικών από 31 χώρες.
Στο μεγάλο πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ενώ παραβρέθηκαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μ. Βίλλας (εντεταλμένος Τήνου), Χ. Κόκκινος (αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας ) και  Π. Χρυσαφίδης (αρχηγός της ελλάσονος μειοψηφίας). Οι εν λόγω περιφερειακοί σ'ύμβουλοι και ο αντιπεριφερειάρχης συμμετείχαν και στον εορτασμό της Παναγίας του Βρυσιού.

ΤΗΝΟΣ  19-8-13
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΝΟΥ
Μ. ΒΙΛΛΑ