Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συνεργασία Δήμου Τήνου και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Διονύσιο Μεσσάρη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτη...

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Διονύσιο Μεσσάρη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, και αντάλλαξαν αναλυτικά απόψεις, ιδίως ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και του προγραμματισμού λειτουργίας του Γυμνασίου και του Νέου Επαγγελματικού Λυκείου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης η λειτουργία του ΕΠΑΛ
Ο Δήμαρχος εξέφρασε ρητά την αντίθεση της Δημοτικής αρχής, ως προς την κατάργηση των τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Γραφικών Τεχνών του Νέου Επαγγελματικού Λυκείου. Επισήμανε μάλιστα ότι ιδιαίτερα για την Τήνο, το νησί που είναι συνώνυμο της Τέχνης και της καλλιτεχνικής παράδοσης και πατρίδα των Ιεροφαντών της Τέχνης και εκατοντάδων σημαντικών γλυπτών, ζωγράφων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών, χαλκοχυτών, κλπ, η σημασία των καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι βαρύνουσα. Για το λόγο αυτό αξίωσε την εποικοδομητική συνεργασία Δήμου και Διεύθυνσης, στην κατεύθυνση της δημιουργίας των νέων τομέων του Νέου Επαγγελματικού Λυκείου της Τήνου. Μόνος στόχος να καλυφθούν με επιτυχία οι ανάγκες των μαθητών αλλά και να δίδεται διέξοδος στην έμφυτη καλλιτεχνία τους, επ ωφελεία του νησιού και της κοινωνίας αλλά και της Τέχνης.
Μετέφερε, ακόμη, στον Περιφερειακό Διευθυντή, την εύλογη αγωνία των εκπαιδευτικών μετά την κατάργηση τομέων του Επαγγελματικού Λυκείου, ζητώντας την τοποθέτησή τους και την εξασφάλιση με κάθε τρόπο της ομαλής επαγγελματικής τους πορείας, χωρίς ανατροπές στην εργασία τους και κατά συνέπεια στην οικογενειακή τους ζωή.
Διατηρούνται όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τήνο
Ο κ. Μεσσάρης τόνισε ότι, πέραν των «αναπόφευκτων» αλλαγών που διαμορφώνονται με το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας ως προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Διεύθυνση, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Τήνου, εξασφάλισε τη διατήρηση όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού και των οργανικών θέσεων αυτών. Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν μέσω εκατοντάδων καταργήσεων και συγχωνεύσεων.