Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νησί μας! Πλήθος προσκυνητών από όλα τη μήκη της Ε...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νησί μας! Πλήθος προσκυνητών από όλα τη μήκη της Ελλάδας, παρευρέθησαν στην Τήνο για να τιμήσουν την Μητέρα του Έθνους μας αλλά και τον τορπιλισμό της Έλλης πριν πριν από ακριβώς 73 χρόνια.

Άνδρες του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Αστυνομίας έδωσαν μεγαλύτερη τιμή στην μεγαλύτερη εορτή του έθνους μας, δίνοντάς της εκτός από θρησκευτικό, εθνικό χαρακτήρα! Με την παρουσία των Φιλαρμονικών του Π/Ν και του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ακούστηκαν εμβατήρια στην κάθοδο της Ιεράς Εικόνας από το Ναό της Μεγαλόχαρης μέχρι και την εξέδρα στην Πλατεία Παντανάσσης.


Εκεί απηύθυνε τον λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Τήνου Δωρόθεος Β' και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Βρούτσης. Παρουσία των πολιτικών των κομμάτων της χώρας και του πλήθους που παρευρισκόταν εκεί, ως φόρο τιμής για την επέτειο των 73 χρόνων από τον τορπιλισμό της Έλλης έψαλλαν όλοι μαζί το "Τη υπερμάχω".


Ακολουθούν φωτογραφίες από την έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Παντανάσσης το πρωί και ακολουθεί υλικό από την Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.