Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σχόλιο του Δημοτικού Σύμβουλου, Μανώλη Σώχο, στη συνέντευξης του Δημάρχου Τήνου στην Κοινή Γνώμη

Αγαπητοί συμπατριώτες, για άλλη μία φορά, ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς δίνει συνέντευξη, σε Κυκλαδίτικο έντυπο, με ερωτήσεις που βολεύουν, σχ...

Αγαπητοί συμπατριώτες, για άλλη μία φορά, ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς δίνει συνέντευξη, σε Κυκλαδίτικο έντυπο, με ερωτήσεις που βολεύουν, σχεδόν προσχεδιασμένες! Ο κ. Δήμαρχος έχει " κάτσει ", πάνω στην ένταξη σημαντικών, πράγματι έργων, για το νησί μας, ενταγμένων στο Νότιο Αιγαίο, σε μερικά από τα οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη της μέχρις της σήμερον, μη υλοποίησής τους, όπως π.χ. τα σκουπίδια και η μη ύπαρξη Χ.Υ.Τ.Υ. στην Τήνο. 

Απαριθμούνται, σειρά έργων, που έγιναν η βαίνουν προς υλοποίηση. Συγχαίρουμε τον κ. Δήμαρχο για τις προσπάθειες και τις όποιες επιτυχίες. Όμως, αυτή δεν είναι η δουλειά του Δημάρχου; Από το πρωί, μέχρι το βράδυ να αγωνίζεται για τα συμφέροντα του Δήμου και του τόπου του; Ο κάθε Δήμαρχος, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, ανάλογα με τις ικανότητές του, το ίδιο θα έπραττε. Παραδέχεται για πρώτη φορά, ότι το νέο λιμάνι είναι λάθος έργο και μη ασφαλές. 

Όταν γινόταν, όμως στο Ι.ΤΗ.Π.,οι παρουσιάσεις και οι σχεδόν κομματικές " παράτες " για το έργο,που είχε χωμένη την άποψή του και δεν την έλεγε; Αλήθεια, θα αποδοθούν ευθύνες για το λάθος έργο; Θα αποδοθούν ευθύνες, για τα εκατομμύρια, που ξοδεύτηκαν, χωρίς να τελειώσει το έργο στα Πάνω Μέρη, που έκανε η ΕΓΝΑΤΙΑ; Κάνει κουβέντα για τον τουρισμό, ενώ η Τήνος βρίσκεται στα σπάργανα του θέματος, μακριά, από τα οργανωμένα Tour Operators και την σωστή διαφήμιση στο εξωτερικό. Μόνο, στην ουσία, μας στηρίζει, ακόμη , ο προσκυνηματικός τουρισμός. Σήμερα η Τήνος είναι πλημμυρισμένη από κόσμο, πόσοι από αυτούς έχουν χρήματα να ξοδέψουν, πάνω από μία πορτοκαλάδα, ένα καφέ, ένα σουβλάκι, ένα μικρό αναθηματικό δώρο; Μιλά ο κ. Δήμαρχος για διαφάνεια. Εγώ, προσωπικά δεν αμφισβητώ την εντιμότητά του. 

Όμως, γνωρίζει ο δημότης τα οικονομικά του Δήμου; Είναι ενημερωμένος; Όχι. Γνωρίζει ο δημότης την οικονομική δυνατότητα του Δήμου, που είναι πολύ περιορισμένη; Γνωρίζει ο δημότης, ότι, σχεδόν κανένα έργο δεν εκτελείται στα χωριά και είναι παρατημένα στην τύχη τους; Το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί δεν εκτελείται; Είναι δυνατόν ο " τζίρος " του Δήμου το πρώτο εξάμηνο, στο σκέλος των εσόδων, να είναι ΜΟΝΟ, περί τα τρία εκατ., εξ ων το ένα εκατ. είναι από έκτακτα έσοδα και να μιλάμε για ανάπτυξη και οικονομική ανεξαρτησία; Κατά τα άλλα, ο κ. Δήμαρχος, μας πληροφορεί, ότι δεν ανήκει πλέον στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που τόσο πιστά υπηρέτησε, πάνω, από δύο δεκαετίες και ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014, θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Τήνου.

Εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις επιδιώξεις του για την Τήνο, όμως γνωρίζει πολύ καλά, πράγμα που δεν γνωρίζει η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ότι τα πράγματα δεν είναι μόνο, όπως τα παρουσιάζει, αλλά και ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, που δεν είναι ειδυλλιακή, που απαιτεί ομοψυχία και συνενόηση για τη Δημοτική Τηνιακή επιτυχία. Κι ΄εμείς είμαστε ακόμη, πολύ μακριά!

Εμμανουήλ Σώχος