Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με ιερή κατάνυξη και με μεγάλη ευλάβεια εορτάσθηκε η απόδοση της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο

ΜΕ ΙΕΡΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕ...

ΜΕ ΙΕΡΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ

 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2013 τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού μετά των εορτίων εγκωμίων της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ , πλειάδος ιερέων και πλήθους προσκυνητών, που προήρχοντο από τα διάφορα μέρη της Ελληνίδος πατρίδος μας.



Τους ύμνους έψαλλαν οι πολυμελής χοροί του ιερού προσκυνήματος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ ομίλησε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας και αναφέρθηκε στην μητρότητα της Παρθένου Μαρίας , η οποία τιμήθηκε και υψώθηκε από τον Θεό, να τον υπηρετήσει ως μητέρα του Υιού του Θεού. Ενσαρκώθηκε για την λύτρωση και την σωτηρία και την πνευματική αποκατάσταση των ανθρώπων.

Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου της εορτής μετά της Θείας Λειτουργίας, όπου και ομίλησε επικαίρως ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ.

Στις Ιερές Ακολουθίες το βράδυ και το πρωί συμμετείχαν οι τοπικοί άρχοντες και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, που με όλους τους συνεργάτες κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για να υποδεχθεί τους προσκυνητές που ταξίδευσαν μέχρι την Μεγαλόχαρη για να καλύψουν τις πνευματικές τους ανάγκες και να φύγουν πλουτισμένοι με την χάρη, την ευλογία, την προστασία της Μεγαλόχαρης.