Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το προφίλ των 22 ομάδων του πρωταθλήματος

Όπως πέρυσι , έτσι και φέτος, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα προγνωστικά μας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που ξεκινάει σε μερικές μέρ...

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα προγνωστικά μας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που ξεκινάει σε μερικές μέρες.

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκινάει με ένα μεγάλο φαβορί, τον ΑΟ Σύρου που μοιάζει με τις μεταγραφικές του κινήσεις, να είναι ανίκητος.
Ας πάρουμε όμως μια μια τις ομάδες και ας ξεκινήσουμε από τον 1ο όμιλο που φέτος θα απαρτίζεται από 7 ομάδες…
1ος όμιλος
Ο πρώτος όμιλος, περιλαμβάνει τα νησιά, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Σύρο, δηλαδή τις ομάδες του ΑΟ Υδρούσας, της ΑΕ Στενής, ο ΑΟ Τήνου, η Άνω Μερά, ο ΑΟ Σύρου, ο Πάγος και ο Αίαντας Σύρου.

ΑΟ Υδρούσας: Η ομάδα της Άνδρου φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά και την αδράνεια των διοικούντων του Ανδριακού να «κατεβάσουν» την ομάδα τους στο πρωτάθλημα, έτσι η ομάδα του Μπατσίου θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, προερχόμενοι από τον Ανδριακό, θα δώσουν νέα δυναμική ανεβάζοντας τον πήχη και κάνοντας την Υδρούσα ανταγωνιστική, ιδιαίτερα στα εντός έδρας ματς.
Α.Ε. Στενής: Η Τηνιακή ομάδα, φέτος δεν άλλαξε τον βασικό της κορμό κρατώντας για Τρίτη συνεχή χρονιά το ίδιο σύνολο που την κατατάσσει στις ομάδες οι οποίες μπορούν να καθορίσουν την πρώτη θέση. Μην ξεχνάμε ότι η περσινή ήττα του ΑΟΣ μέσα στην Στενή, έβγαλε τους συριανούς από τα μπαράζ του πρωταθλήματος. Γνώμη μας είναι ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Στενή θα κάνει την ζημιά σε πολλά φαβορί, ιδιαίτερα στην Τήνο.
ΑΟ Τήνου: Η άλλη ομάδα της Τήνου, ο ΑΟΤ, δεν ενισχύθηκε σημαντικά αυτό το καλοκαίρι, με εξαίρεση κάποιων παικτών της που έλλειπαν λόγω διαφόρων υποχρεώσεων και επανήλθαν στην ομάδα. Προσωπική μας άποψη είναι ότι ο ΑΟ Τήνου δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός, πηγαίνοντας σε «ρηχά νερά».
Α.Σ. Άνω Μερά: Η Ανωμεριανοί… έχω την άποψη, ότι θα είναι η ομάδα που θα κοντράρει στα ίσια τον ΑΟ Σύρου. Έχει κρατήσει πολλούς παίκτες της από την περσινή ομάδα της Δ’ Εθνικής, ενισχύθηκε σημαντικά την μεταγραφική περίοδο και κράτησε στον πάγκο τον κ. Τζιώβα που επί εποχής του ο σύλλογος έχει γράψει τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του.
ΑΟ Σύρου: Το ακλόνητο φαβορί. Έτσι το αποκαλέσουμε κι εμείς, όπως άλλωστε και οι άνθρωποί του, που δεν κρύβουν ότι οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα είναι αποτυχία και μοιάζει έτσι, αν αναλογιστούμε το μπάτζετ της φετινής ομάδας του ΑΟΣ. Η ομάδα του κ. Μάκη Πούλου, έχει βάλει στόχο, όχι απλά την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και… την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα μπαράζ ανόδου που οδηγούν στην Γ’ Εθνική.
ΑΟ Πάγου: Ο Αθλητικός Όμιλος Πάγου, μπορεί να έχασε φέτος το βαρύ πυροβολικό που λέγετε Γιάννης Χούρος αλλά και τον νεαρό αμυντικό Ρούσσο, όμως ενισχύθηκε σημαντικά την φετινή μεταγραφική περίοδο και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει είτε την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα μπαραζ του πρωταθλητή είτε την 2η που οδηγεί στο νοκ άουτ αγώνα με την 2η ομάδα του 2ου ομίλου. Πολλά θα κριθούν στα τοπικά ντέρμπυ της Σύρου που αναμένεται να στρέψει τα βλέμματα όλων των κυκλάδιτων φιλάθλων.
Αίαντας Σύρου: Άλλο ένα από τα μεγάλα φαβορί του 1ου ομίλου είναι ο Αίαντας. Η ομάδα του κ. Γιώργου Ρούσσου, μπορεί να έχασε κάποιους σημαντικούς παίκτες του όμως παραμένει να είναι δυνατός και να διεκδικεί και αυτός μία από τις προνομιούχες θέσης της βαθμολογίας.
2ος όμιλος
Ο δεύτερος όμιλος ο οποίος θα είναι και ο πιο μικρός, έχει ένα μεγάλο φαβορί και αυτό λέγετε Παμμηλιακός. Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι ο Πανσιφναϊκός και ο ΑΟ Σερίφου που παίρνουν μέρος για 2η συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα και από την Πάρο ο ΑΟ Πάρου, ο Νηρέας και η Ένωση Μαρπησσαϊκού Αστέρα.
Παμμηλιακός: Αυτό που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι το τραγούδι «ποιος να συγκριθεί μαζί σου» Ομάδα με τα όλα της, ήθος, ευ αγωνίζεσθαι, φιλοξενία και φυσικά πολύ καλή ομάδα! Ο Παμμηλιακός χωρίς σημαντικές απώλειες, ενισχύθηκε την μεταγραφική περίοδο, σε θέσεις κλειδιά, αποκτώντας πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν το έργο του κ. Ζαχαρία Γκούντζα. Η ομάδα της Μήλου που θα διεκδικήσει και φέτος το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες, έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα συγκριτικά πάντα με τους κύριους αντιπάλους του και αυτό δεν είναι άλλο από τα λίγα επίσημα παιχνίδια που είναι να δώσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Πανσιφναϊκός: Δεύτερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Σίφνου. Ο Πανσιφναϊκός μπορεί να μην έκανε τις ηχηρές μεταγραφές όμως απέκτησε τον παριανό γκολτζή του ΑΟ Πάρου, Νίκο Ζουμή που αναμένεται να δώσει λύσεις στην επίθεση. Ο Πανσιφναϊκός φέτος έχει δύο ακόμα πλεονεκτήματα. α) ότι θα κουβαλάει την περσινή του εμπειρία αλλά και β) ότι θα αγωνιστεί όλα τα εντός έδρας ματς στην Σίφνο, κάτι που δεν έγινε στις αρχές του περσινού πρωταθλήματος, αναγκάζοντας την ομάδα της Σίφνου να ξενιτεύεται στην Μήλο. Έχει όμως κι ένα αρνητικό και αυτό είναι το -2 που κουβαλάει από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
ΑΟ Σερίφου: Και για τον ΑΟ Σερίφου αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων, δίνοντας και φέτος μαζί με τον Πανσιφναϊκό, ένα ιδιαίτερο τόνο στον όμιλό τους, με την απαράμιλλη φιλοξενία τους σε όλες τις αποστολές. Φέτος θα έχουν και μια μικρή εμπειρία από το πρωτάθλημα που θα τους βοηθήσει να αποφύγουν τυχόν κάποια λάθη. Η ομάδα της Σερίφου, άλλαξε προπονητή αφού πλέον την θέση του κ. Κοτσίκου έχει πάρει ο κ. Παλαιός και απέκτησε από τον ΑΟ Σύρου τον σερφιώτη ποδοσφαιριστή Μουστάκα.
ΑΟ Πάρου: ο Αθλητικός Όμιλος της Πάρου πιστεύουμε ότι θα είναι η ομάδα που θα μπορεί να κοντράρει τον Παμμηλιακό. Η ομάδα της Παροικιάς ενισχύθηκε σημαντικά με δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και θα έχει στον πάγκο της έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία, τον κ. Τριανταφυλλάκο Αντώνη. Η φιλοσοφία του συλλόγου παραμένει η ίδια όπως τόσα χρόνια τώρα και δεν είναι άλλη από την παραγωγή και ανάδειξη ταλέντων που με την εμπειρία μερικών παλιών θα απαρτίζουν το σύνολο της ομάδας και φέτος.
Νηρέας: Η ομάδα της Νάουσας φέτος μετά την φυγή των παικτών του Μαρπησσαϊκού, μοιάζει να έχει αποδυναμωθεί, όμως αν πειστούν να βοηθήσουν κάποιοι από την λεγόμενη παλιά φουρνιά, τότε ο Νηρέας θα είναι και πάλι μια ομάδα που θα μπορεί να δει όλους τους αντιπάλους κατάματα. Στον πάγκο της ομάδας θα συνεχίσει και φέτος το έργο του ο Γιώργος Μοστράτος που βοήθησε πολύ την περσινή ομάδα με τις οδηγίες του, τόσο των ανδρών όσο και των Νέων που ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων!
Μαρπησσαϊκός Αστέρας: Και τέλος η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης του Αστέρα Μαρμάρων και του Μαρπησσαϊκού ή καλύτερα η Αθλητική Ένωση των 7 χωριών της Νότιας Πάρου. Μια νέα προσπάθεια που βρίσκει καθημερινά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα θα προσπαθήσει να παντρέψει ο έμπειρος τεχνικός κ. Τάσος Κοπανίδης. Αυτό πάντως που διαλαλούν όλοι στην ένωση είναι ότι φέτος απλά θα δημιουργήσουμε τις βάσεις για του χρόνου όπου θα μπει στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα με νέο καταστατικό, νέο όνομα και σήμα.
3ος όμιλος
Ο πολυπληθέστερος όμιλος του φετινού πρωταθλήματος θα απαρτίζεται από τα νησιά Νάξο, Ίο και Σαντορίνη. Δηλαδή από τις ομάδες του ΠΑΣ Νάξου, της Αναγέννησης Νάξου, του Αστέρα Τραγαίας, του ΑΜΣ Φιλωτίου, του ΑΣ Ίου, του Καρτεράδου, της Λάβας, της Θύελλας και του Πανθηραϊκού.
ΠΑΣ Νάξου: Μια νέα ομάδα προστέθηκε φέτος στο πρωτάθλημα ανδρών. Ο ΠΑΣ Νάξου θα στηριχτεί περισσότερο σε νέα παιδιά από την περσινή ομάδα νέων του ΠΑΣ που δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα νέων, αλλά και μερικούς έμπειρους παίκτες. Η ομάδα του κ. Πέτρου Μαράκη φέτος, σκοπό έχει να αποκομίσει εμπειρίες και να προσπαθήσει να εδραιωθεί και στα ανδρικά τμήματα των Κυκλάδων.
Αναγέννηση Νάξου: Το άλλοτε κραταιό Αγερσανί, θα προσπαθήσει και φέτος να φανεί ανταγωνιστικό, ιδιαίτερα στην έδρα του. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Φακίνος θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα παίξει όπως και πέρυσι ρυθμιστικό ρόλο στον όμιλο.
Αστέρας Τραγαίας: Για ακόμα ένα πρωτάθλημα, ο Αστέρας μπορεί να είναι η ομάδα που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πρώτες θέσεις. Μπορεί να μην ενισχύθηκε σημαντικά κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όμως παραμένει μια ομάδα με πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ποιότητα και μπορούν να αλλάξουν την ροή οποιουδήποτε παιχνιδιού.
ΑΜΣ Φιλωτίου: Το ιστορικό Φιλώτι με τον Γιώργο Βασαλάκη στον πάγκο του έχει ως στόχο να συνεχίσει την καλή δουλειά που ξεκίνησε πέρυσι. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον νεαρό προπονητή ενίσχυσαν μεταγραφικά την ομάδα, κάτι που αναμένεται να της δόση ακόμη περισσότερη ποιότητα και να την πλασάρει μέσα στις πρώτες θέσεις.
ΑΣ Ίου: Δήλωσε συμμετοχή στο παρά πέντε, τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ένωσης. Πάντως στην Ίο δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να πέσει το βάρος στις μικρές ηλικίες για να χτιστεί μια ομάδα σε γερές βάσεις.
ΑΟ Λάβα: Με την Φάνη Αρβανίτη, αλλά και με πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, οι "Εμποριανοί" αναμένετε να φανούν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί φέτος. Φυσικά γι αυτούς προέχει το χτίσιμο ενός δυνατού συνόλου.
ΑΟ Καρτεράδου: Σίγουρα με την μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού, αλλά και με την πρόσληψη του πολύπειρου Λευτέρη Τζούρου ο Καρτεράδος έχει προεξοφλήσει εξ αρχής μια καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Πάντως η ομάδα της Σαντορίνης, βάση του έμψυχου υλικού της θα είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο στον 3ο όμιλο.
Θύελλα: Σταθερή αξία και ομάδα με υψηλούς στόχους η Θύελλα, αναμένεται να είναι μια από τις κύριες υποψήφιες για την 1η θέση του ομίλου. Στόχος των "Καμαριανών" και της νέας διοίκησης που εκλέχτηκε πρόσφατα θα είναι σίγουρα το καλό ποδόσφαιρο που θα έρθει για ακόμη μια φορά κάτω από τις οδηγίες του Αντώνη Καντζέλη.
Πανθηραϊκός: Μπορεί στον Πανθηραϊκό να κρατάνε τους τόνους χαμηλά, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι το σωματείο της Θήρας είναι κατά κάποιο τρόπο καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί. Έτσι με τον Αλέξη Κωνσταντόπουλο σε ρόλο οδηγού ο Πανθηραϊκός αναμένεται να είναι μέσα στις ομάδες που θα χτυπήσουν πρωτιές σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

Ντόλκας Δημήτρης

sportcyclades.gr