Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου | Σύριζα Τήνου

Κύριε Δήμαρχε και Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 26/9 συζητήθηκαν μια σειρά θέματα του νησιού ...

Κύριε Δήμαρχε και Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 26/9 συζητήθηκαν μια σειρά θέματα του νησιού   . ΄Ομως για άλλη μια φορά δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη το θέμα που είναι πιο επίκαιρο από τα υπόλοιπα , ένα  ζήτημα που πραγματικά καίει , η  Παιδεία και το τι συμβαίνει στο νησί μας .

Τα γεγονότα είναι ραγδαία , συνταρακτικά και με σοβαρές επιπτώσεις . Ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών , ολοήμερα που δεν λειτουργούν , μαθήματα όπως εικαστικά και μουσική που δεν γίνονται και βέβαια το θέμα του ΕΠΑΛ . 
Σκοπός του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία και τα Λύκεια είναι να κλείσουν στην ουσία τα δημόσια σχολεία και οι μαθητές να οδηγηθούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ . Στην προκειμένη περίπτωση οι μαθητές της Τήνου θα αναγκαστούν να πάνε στη Σύρο ή στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Αν αυτό ονομάζεται εξορθολογισμός εμείς το ονομάζουμε διάλυση του κοινωνικού ιστού  . Χωρίς Υγεία και Χωρίς Παιδεία διαλύεται η κοινωνία της Τήνου .
Το Δημόσιο Σχολείο αφορά όλη την κοινωνία και εως σημερα ο Δημος δεν εχει κάνει καμιά ενέργεια ενημέρωσης ,συμπαράστασης ,κινητοποίησης της κοινωνίας .Αυτά δεν λύνονται σε κλειστά γραφεία και με επιστολές  αλληλογραφίας  . Λύνονται με τη συμμετοχή του Λαού.
 Σας καλούμε να πάρετε θέση , να ενημερώσετε τον κόσμο  της Τήνου και να κάνετε τις απαιτούμενες προσπάθειες που σας αναλογούν εκτός και αν έχετε βάλει και εδώ κόκκινες γραμμές ( οι οποίες χρησιμεύουν για να τις περνάτε από κάτω όπως στο Κέντρο Υγείας  ??? ) 
 Έχετε  ταυτιστεί πλήρως με την πολιτική των μνημονίων της συγκυβέρνησης ΝΔ  Πασόκ . 

Η Γραμματεία