Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επιβεβαιώθηκε η καλή πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

25 Σεπτεμβρίου 201 3 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης με την συμμετοχή του Περιφερειάρ...

25 Σεπτεμβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη τους Αντιπεριφερειάρχες Μακρυωνίτη Τζώρτζη και Χατζηδιάκο Φώτη, η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Παρουσία εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, των φορέων διαχείρισης και παρακολούθησης του Προγράμματος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των παραγωγικών και κοινωνικών εταίρων, διαπιστώθηκε η σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του Προγράμματος, με την απορρόφησή του να φτάνει σε ποσοστό 62,3%, ξεπερνώντας αισθητά το μέσο όρο του ΕΣΠΑ (55%).


Να σημειωθεί ότι η απορρόφηση στους Άξονες του Προγράμματος που αφορούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Επισημάνθηκε όμως η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας όλων των φορέων που εμπλέκονται με στόχο την προετοιμασία του κλεισίματός του.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης ενέκρινε την πρόταση αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος και ενημερώθηκε για την κάλυψη των οικονομικών στόχων έως το τέλος του 2013.

Τέλος, παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η πρόοδος του σχεδιασμού προετοιμασίας για την νέα Προγραμματική Περίοδο.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα προβλήματα  που προκύπτουν από την αύξηση της γραφειοκρατίας μέσω των νέων διοικητικών πράξεων και των πρόσθετων  μηχανισμών ελέγχου και εγκρίσεων (διοικητικών , οικονομικών).
Ζήτησε το νέο ΕΣΠΑ να είναι πολυτομεακό και πολυταμειακό και διαρθρωμένο σε 13 περιφερειακά προγράμματα.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2013. 26/9/2013 11:34 πμ