Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Για όσους Αγαπούν τη Σύγχρονη Ιστορία αλλά δεν την Γνωρίζουν

Το έτος 2003 οι ΗΠΑ ετοίμαζαν εισβολή στο ΙΡΑΚ  με το σκεπτικό ότι, αυτή η Χώρα ετοιμάζει  όπλα μαζικής καταστροφής. Το έτος εκείνο το ...


Το έτος 2003 οι ΗΠΑ ετοίμαζαν εισβολή στο ΙΡΑΚ  με το σκεπτικό ότι, αυτή η Χώρα ετοιμάζει  όπλα μαζικής καταστροφής. Το έτος εκείνο το έτος εκείνο ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου- Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου π. Νικόλαος έστειλε στους κ. κ. ΜΠΟΥΣ και ΧΟΥΣΕΪΝ την παρακάτω κοινή επιστολή, μέσω των αντίστοιχων Πρεσβειών των Χωρών αυτών στην Αθήνα:
-----------------------------
+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ




Τήνος 12/2/2003



Εξοχότατε κύριε Πρέσβη

Θα επιθυμούσα θερμά η επιστολή μου αυτή να φθάσει στα χέρια του Εξοχοτάτου   Πρόεδρου κου George Bush.
Ευχαριστώ θερμά
Διατελώ μετά τιμής
+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός  Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου




---------------------------
Εξοχότατο κο Thomas  J. Miller
Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα
ΑΘΗΝΑ






+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τήνος 12/2/2003




Αξιότιμε κύριε Αlthitian,

Θα επιθυμούσα θερμά η επιστολή μου αυτή να φθάσει στα χέρια του Εξοχοτάτου   Πρόεδρου κου Saddam Hussein.
Ευχαριστώ θερμά
Διατελώ με εξαιρετική τιμή



+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός  Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου





----------------------------
Αξιότιμο κο Farouk Althitian
Επιτετραμμένο του Ιράκ στην Ελλάδα
ΑΘΗΝΑ











+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τήνος 12/2/2003

Αξιότιμε κύριε  Bush,
Αξιότιμε κύριε Houssein,
Τις μέρες αυτές όλοι οι άνθρωποι της γης μιλάνε για σας και δεν σας επαινούν. Σας θεωρούν  εχθρούς της ανθρωπότητας.
Οι υπεύθυνοι  των Θρησκειών, οι υπεύθυνοι των κρατών, οι πολιτικοί, οι  επιστήμονες, οι απλοί άνθρωποι, οι πλούσιοι και οι φτωχοί, όλοι εκείνοι που εργάζονται για το καλό του ανθρώπου και για την ευτυχία του, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω σας και αγωνιούν. Ξέρουν πως εσείς τις μέρες αυτές βρίσκεστε σε δύσκολη θέση. Θέλουν να σας βοηθήσουν, για να μην πάρετε κάποια απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων, τη δυστυχία  τόσων άλλων.
Εσείς κύριε Μπους ζητάτε από το Θεό να σας βοηθήσει να νικήσετε, το ίδιο ζητάτε και εσείς κύριε Χουσεϊν. Ίσως, δεν το ξέρετε, αλλά το ζητάτε από τον ίδιο Θεό, γιατί ένας μόνο Θεός υπάρχει. Ο Θεός που είναι Αγάπη. Όμως  ο πόλεμος είναι καρπός του μίσους. Με τον πόλεμο και οι δύο θα  προσβάλλετε τον ίδιο  Θεό,  δεν θα τον δοξάστε, αφού  θα σκοτωθούν τόσα αθώα πλάσματα του.
Ζητώ από το Θεό που είναι ο ίδιος ο Θεός στον οποίο προσεύχεστε και εσείς κύριε Μπους και εσείς κύριε Χουσεϊν, να σας φωτίσει και να μην προχωρήσετε σε πόλεμο γιατί ο πόλεμος δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί περισσότερα και για τους νικητές και για τους ηττημένους.
Σας παρακαλώ και τους δύο,  αλλάξτε γνώμη. Ακούστε τους συνετούς Αρχηγούς όσων κρατών σας ζητούν να κάνετε διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μία ειρηνική λύση που θα σώσει την ανθρωπότητα από ένα καινούριο δράμα.
Μην κάνετε πόλεμο. Κάνετε κάτι  άλλο που θα σας ευγνωμονεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Εσείς κύριε Μπους, μη  διατάξετε την έναρξη του πολέμου, αλλά διαθέστε το ένα δέκατο των προβλεπομένων εξόδων του πολέμου για τους φτωχούς της γης. Εσείς κύριε Χουσεϊν πείτε όλη την αλήθεια για το αν ετοιμάζετε όπλα μαζικής καταστροφής σ’ αυτούς που σας το ζητούν και διαθέσετε το ένα δέκατο της  παραγωγής του πετρελαίου σας για την ανακούφιση των πολλών φτωχών της Χώρας σας.
Τότε θα είστε αληθινοί ευεργέτες  της ανθρωπότητας.
Η ανθρωπότητα αγωνιά και περιμένει.



+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου








ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- Σεβασμιότατο Κο  Παύλο ΤΑΒΕΤ, Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα

--------------------------------



Το ίδιο έτος το Υπουργείο Πολιτισμού, δια του Διευθυντή της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών  Μνημείων, κατέθεσε στην Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου αίτημα δανεισμού  της ιστορικής εικόνας της Παναγίας (11ου αιώνα) που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο, προς το Metropolitan  Museum  της Νέας Υόρκης προκειμένου να εκτεθεί για τρεις μήνες σε διεθνή έκθεση εικόνων.
Η απάντηση του εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Νάξου έχει τη δική της αξία και για την ιστορία είναι καλό να την υπενθυμίσουμε.
Το κάνουμε αυτό, διότι ακούγεται ότι, θα μας γίνει παρόμοιο αίτημα και δυστυχώς σε παρόμοιες συνθήκες, εφόσον μελετάται σοβαρά πιθανή επίθεση στη Συρία!
Είναι όμως δεδομένο πως, αν γίνει το νέο αίτημα για την εικόνα, θα δοθεί η ίδια απάντηση, όπως αυτή που δόθηκε το 2003 και δημοσιεύουμε πιο κάτω:





ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
84200 ΤΗΝΟΣ

Προς τον Διευθυντή
της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων
του Υπουργείου Πολιτισμού

Αξιότιμε κύριε Κακούρη,
Στις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα Δευτέρα, συνεδρίασε το Ενοριακό Συμβούλιο του Ενοριακού Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο, υπό την Προεδρία του Πανοσιολογιοτάτου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου και τη δική μου παρουσία. Για δεύτερη φορά μελέτησε την ευγενική πρόταση δανεισμό της ιστορικής Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης για τη συγκεκριμένη περίοδο και το συγκεκριμένο σκοπό που αναφέρετε στην επιστολή σας με ημερομηνία 22/10/2002.
Το Ενοριακό Συμβούλιο, ενώ επιθυμεί να βοηθήσει στην επιτυχία της παραπάνω εκθέσεως, συμβάλλοντας και στην ευρύτερη συμμετοχή της Πατρίδας μας στην έκθεση αυτή,
1.- σκέπτεται την ανασφάλεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες και η οποία φαίνεται ότι θα γίνει ακόμη πιο μεγάλη στο άμεσο μέλλον, εξ αιτίας των πολεμικών σχεδίων του Προέδρου Μπους.
2.- επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί, με το δικό του τρόπο, ενάντια στα ολέθρια σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών που στρέφονται κατά του πολύτιμου αγαθού της ειρήνης, γι’ αυτό αρνείται να δανείσει την Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας εις το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.
Την απόφαση αυτή την οποία και εισηγήθηκα, την επικυρώνω, λόγω της σοβαρής αιτιολογίας στην οποία στηρίχθηκε.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκλησή σας και σας παρακαλούμε να δείξετε όσο το δυνατό μεγαλύτερη κατανόηση στην άρνηση μας.
3……………………
Διατελώ με πολλή εν Χριστώ αγάπη,
Τήνος 3 Μαρτίου 2003
+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Μητροπολίτης παντός Αιγαίου