Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανέγερση Κέντρου Σίτισης στην Τήνο

Εντάχθηκε στο ΕΠΣΑ και πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός έργου σημαντικής κοινωνικής διάστασης στην Τήνο που αφορά την ανέγερση  Κ...

Εντάχθηκε στο ΕΠΣΑ και πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός έργου σημαντικής κοινωνικής διάστασης στην Τήνο που αφορά την ανέγερση Κέντρου Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων.
Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 213,76 τ.μ. κοντά στο κέντρο τη Χώρας Τήνου, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι900.000 ευρώ και προβλέπεται να υλοποιηθεί σε λιγότερο από 20 μήνες. Πρόσφατα εντάχθηκε στο Ε.Π. Νήσων Αιγαίου Κρήτης με απόφαση του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Τήνου.

Το Κέντρο θα εστιάσει ιδιαίτερα στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στον Δήμο Τήνου, και ειδικότερα εκείνων που εντάσσονται στα πλέον αδύναμα εισοδηματικά στρώματα, παρέχοντας (αυτοτελώς ή συνδυαστικά μεταξύ τους) υπηρεσίες εστίασης, βασικής φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε τμήματα του πληθυσμού της πόλης που αρκετά συχνά δοκιμάζονται σε περιβάλλον ανέχειας, απομόνωσης και αποκλεισμού.
Το Κέντρο θα διαθέτει τον απαραίτητο χώρο και υποδομή για την ημερήσια προετοιμασία φαγητού για τη σίτιση μέχρι 120 ατόμων καθώς και χώρο παροχής βασικής προληπτικής ιατρικής για τουλάχιστον 35 ωφελούμενους την ημέρα.Οι υπηρεσίες στους ωφελούμενους θα παρέχονται δωρεάν και οι απαραίτητες δαπάνες λειτουργίας θα καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου που είναι ο Φορέας Λειτουργίας της πράξης.
Το έργο περιλαμβάνει τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την ανοικοδόμηση του κτηρίου για τη στέγαση του κέντρου συνολικής επιφανείας κύριων, βοηθητικών και κοινόχρηστων κτηριακών χώρων 406,69 τ.μ. Ειδικότερα, ο προς διαμόρφωση κτηριακός όγκος, σύμφωνα με τα οριστικά σχέδια θα περιλαμβάνει:
(α) Υπόγειο χώρο εμβαδού 125,26 τ.μ. όπου προβλέπονται παρασκευαστήριο χώρου εστίασης και μικρή αποθήκη, WC κοινού, αποθήκη και μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο και έξοδος ανελκυστήρα,
(β) Ισόγειο χώρο εμβαδού 125.26 τ.μ., όπου προβλέπονται να αναπτυχθούν οι χώροι εστίασης και μπουφέ, WC ΑΜΕΑ, κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρας, 
(γ) Α’ Όροφο εμβαδού 89.04τ.μ., όπου προβλέπονται να αναπτυχθούν οι χώροι αναμονής εξεταζόμενων, προληπτικής ιατρικής, το ιατρείο, ανελκυστήρας και κλιμακοστάσιο, και
(δ) Β’ Όροφο εμβαδού 67.13τ.μ., όπου προβλέπονται να αναπτυχθούν το γραφείο διοίκησης, λουτρό, κλικακοστάσιο και ανελκυστήρας.
Το σύνολο των κτιριακών υποδομών θα εναρμονίζονται με τις διατάξεις του ΥΠΕΚΑ για ΑΜΕΑ, παρέχοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες πληθυσμού.
Συγκεκριμένα θα υπάρχει ανελκυστήρας προς τον όροφο και ράμπες για την πρόσβαση από τον περιβάλλοντα χώρο. Σημειώνεται ότι ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να αποτελεί χώρο υπαίθριας εκτόνωσης και δραστηριοτήτων.
Στην πράξη περιλαμβάνεται και η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού εστίασης και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού, ιατρικού εξοπλισμού και εξοπλισμού ψηφιακής υποστήριξης.

Cyclades24.gr