Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

"ΨΥΧΗ" ο ΑΟΤ ψαλίδισε με 10 τον Αίαντα | Sportcyclades.gr

...






Ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι έγινε σήμερα το απόγευμα στην Τήνο, όπου ο Α.Ο. Τήνου και ο Αίαντας Σύρου μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, με τους Τηνιακούς να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 66’, λόγω της αποβολής του Βίδου. Μελανό σημείο ο Τραυματισμός του Σκλαβούνου.

Η ομάδα της Τήνου πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση, θυμίζοντας εποχές του παρελθόντος και κοντράροντας στα ίσα την ομάδα του Αίαντα Σύρου, η οποία είναι από τα φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Οι Συριανοί ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία, αλλά οι παίκτες του ΑΟ Τήνου αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελευταία προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.
Φωνάζει ο ΑΟΤ

Η φάση του αγώνα γίνεται στο 66’, όταν ο κύριος Βακόνδιος καταδεικνύει σωστά φάουλ που έγινε στον χώρο του κέντρου, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίδου, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να τιμωρεί όμως με κίτρινη τον παίκτη του ΑΟ Τήνου, η οποία ήταν δεύτερη γι αυτόν και με κόκκινη κάρτα να τον στέλνει τον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Τήνου στα αποδυτήρια. Οι άνθρωποι του ΑΟ Τήνου διαμαρτύρονται έντονα, καθώς όπως λένε ο Βίδος δεν είχε καμία πρόθεση να κόψει την μπάλα που κατέληξε άθελα του στο χέρι του και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω από τον ώμο.
Ακόμα μια φάση, που αυτή τη φορά οι άνθρωποι του ΑΟ Τήνου φωνάζουν, όχι για τον Βακόνδιο, αλλά για μη τήρηση του FirPlay από τους παίκτες του Αίαντα, είναι αυτή από όπου προήλθε το 0-1, όπου αρχικά η μπάλα έχει βγει έξω από παίκτη του ΑΟΤ, λόγω τραυματισμού του αντιπάλου και στη συνέχεια όταν η μπάλα «έπαιξε» δεν επέστρεψε ποτέ σε αυτούς, αλλά η φάση το αράουτ μετεξελίχθηκε σε κατά τους γκολ (0-1).
Πολλές φάσεις
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τον ΑΟ Τήνου όταν στο 16' ο Βελαλοπουλος σέντραρε και Δελωτης για λίγο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

0-1 Στη συνέχεια ο Αίαντας Σύρου ανέλαβε πρωτοβουλία οι οποία καρποφόρησε στο 28', όταν μετά από σέντρα του Μεμάϊ ο Μπαλοπητας δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στην εστία του Κελαδιτη και να κάνει το 0-1 μέσα σε διαμαρτυρίες του ΑΟΤ [βλέπε φωνάζει ο ΑΟΤ].
Δυο λεπτά αργότερα ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Τήνου Σκλαβουνος σε μια προσπάθεια να προλάβει την μπάλα κόλλησε το πόδι του στο ταρτάν με αποτέλεσμα να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο γόνατο και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κ.Υ Τήνου για να διαπιστωθεί το πρόβλημα.
Ο Αίαντας Σύρου συνέχισε να πιέζει και στο 37' μετά από σέντρα και πάλι του Μεμαϊ ο Μπαλοπητας με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
1-1 Στο 40' λεπτό ο Α.Ο. Τήνου κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όταν μετά από ένα κερδισμένο κόρνερ ο Δελωτής σέντραρε και ο Αναστάσιος Βιδάλης, ο οποίος μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του τραυματία Σκλαβουνου εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στα καρέ του Αίαντα και με προβολή έκανε το 1-1 για τον Α.Ο. Τήνου.
Το τελευταίο τρίλεπτο ήταν ένα πραγματικό ροντέο, καθώς το 42' το κόρνερ του Μανουδακη βρήκε στο δοκάρι αλλά οι αμυντικοί της Τήνου κατάφεραν να διώξουν και να βγάλουν την αντεπίθεση στην οποία ο Βελαλοπουλος με ωραία μπαλιά έβγαλε μόνο του με το τέρμα τον Δελωτη, αλλά αυτός σούταρε πολύ άστοχα.
Η τελευταία φάση του ημιχρόνου έγινε στο 45' όταν το φάουλ που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μανουδακης ο Αναγνωστόπουλος πήρε την κεφαλιά η οποία πέρασε λίγο άουτ, έτσι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν το 1-1.
Γκολ αλλά Λιχνενστάιν
Η πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου ήταν και πάλι για τον Αίαντα Σύρου όταν στο 54' σε μια φάση των συνήθεις ύποπτων της ομάδας της Σύρου ο Μανουδακης εκτέλεσε το φάουλ και πάλι ο Μπαλοπητας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.
Στο 64' σημειώθηκε η περιβόητη φάση της αποβολής, όπου η ομάδα της Τήνου έμεινε με 10 παίκτες [βλέπε φωνάζει ο ΑΟΤ].
2-1 Δυο λεπτά αργότερα ο αμυντικός του Αίαντα Παπαδάκης δεν συνεννοήθηκε καλά με τον τερματοφύλακα της ομάδας του με αποτέλεσμα με την επιστροφή του πρώτου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Συριανού και έτσι έγινε το 2-1 για τον Α.Ο Τήνου, σε μία φάση που θύμισε πολύ εκείνη της εθνικής μας με το Λιχνενστάιν.
2-2 Ο Αίαντας εκείνη την στιγμή πίεσε για την ισοφάριση και στο 78' ο κορυφαίος για τους Συριανούς Μπαλοπητας μετά από σέντρα του Μανουδακη αυτή την φορά δεν αστόχησε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κελαδιτη κάνοντας το 2-2.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Σύρου πίεσε για την νίκη αλλά η ενέργειες τους για γκολ ήταν πολύ άστοχες με τον Α.Ο. Τήνου στα τελευταία λεπτά να κτυπάει στην αντεπίθεση και αν δεν ήταν τόσο άστοχοι οι Τριαντάφυλλος και Βιδάλης η ομάδα της Τήνου θα μπορούσε να πανηγυρίσει ακόμα και το τρίποντο στο συγκεκριμένο ματς.
Στη λήξη του παιχνιδιού και ενώ οι δύο ομάδες οδηγούνταν προς τα αποδυτήρια, υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών, με τον Αλεξίου να τιμωρείτε με Κόκκινη κάρτα, λόγω χειροδικίας στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του Αίαντα Κουμπαράκη.
Συνθέσεις
ΑΟ ΤΗΝΟΥ (ΣΟΥΡΑΝΗΣ): ΚΕΛΑΔΙΤΗΣ Χ., ΚΕΛΑΔΙΤΗΣ Ν., ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΒΙΔΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ, ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ (ΒΙΔΑΛΗΣ ΑΝ.), ΒΕΛΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΛΩΤΗΣ, ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΛΕΞΙΟΥ), ΚΡΙΤΗΣ (ΘΕΟΔΩΡΟΥ), ΒΙΔΑΛΗΣ.
ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΡΟΥΣΣΟΣ): ΣΥΡΙΑΝΟΣ, ΜΕΜΑΙ, ΦΟΥΑΣΗΣ (ΡΟΥΣΣΟΣ), ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΒΒΑΣ (ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ), ΜΠΑΛΟΠΗΤΑΣ, ΜΟΥΡΑΙ, ΡΟΥΣΣΟΣ Κ., ΜΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΛΟΥΣΣΑΣ.


Φραγκίσκος Λούβαρης