Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο φίλος μου ο Γρηγόρης… (διαβάστε το αξίζει τον κόπο)

Δεν συνηθίζω να προβάλω προσωπικά θέματα , όμως το συγκεκριμένο ξεπερνά τα όρια που έχω θέσει και περνά στο φάσμα του κοινωνικού θέματος...

CAM01610
Δεν συνηθίζω να προβάλω προσωπικά θέματα , όμως το συγκεκριμένο ξεπερνά τα όρια που έχω θέσει και περνά στο φάσμα του κοινωνικού θέματος που μας αφορά και μας ενδιαφέρει όλους ή μάλλον πρέπει να μας αφορά και να μας ενδιαφέρει όλους.

Ο Γρηγόρης είναι αδερφικός μου φίλος απ τα παιδικά μου χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα όσα έχω ζήσει στο νησί μου , την Τήνο , τόσα και τόσα καλοκαίρια και γιορτές.
Γιος παπά , του παπά Γιάννη ενός ιερωμένου διαφορετικού απ όλους τους άλλους που ξέρει και μπορεί να κάνει την Χριστιανική πίστη και παράδοση πιο ανθρώπινη και προσιτή , βίωσε από πολύ νωρίς τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής.
Ο Γρηγόρης είδε τον αδερφό του σε μικρή ηλικία να χτυπιέται από μια ασθένεια που προκαλεί ατροφία στους μύες και να πεθαίνει σχεδόν αμέσως. Λίγο αργότερο αυτή η καταραμένη ασθένεια χτύπησε και τον ίδιο , καθηλώνοντας τον σε αναπηρικό καρότσι και στερώντας του την δυνατότητα να κάνει όσα έκαναν οι υπόλοιποι συνομήλικοι του.
Τα χρόνια πέρασαν και παρότι οι ιατροί δεν έδιναν καμιά ελπίδα ούτε καν για επιβίωση , ο μαχητής Γρηγόρης κατάφερε με απίστευτη θέληση για ζωή , όχι μόνο να παραμένει ζωντανός αλλά να έχει και πλούσια προσωπική και κοινωνική δράση καταφέρνωντας να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τήνου και με την παρουσία του να κάνει τον Δήμο πιο φιλικό και ανθρώπινο για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Πριν ένα μήνα και κάτι , στις 22.09 είχα την τύχη και την χαρά να παρακολουθήσω τον αγαπημένο μου φίλο Γρηγόρη να κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην ζωή του και να παντρεύεται την καλή του σε ένα γάμο διαφορετικό απ τους άλλους που η συγκίνηση και η χαρά ήταν πραγματική και περίσσευε. Σε αυτό το γάμο είδα δυο νέους ανθρώπους να κάνουν την υπέρβαση με οδηγό την αγάπη του ενός για τον άλλο και να προχωρούν μπροστά πέραν από ταμπού και δυσκολίες.
1240567_661974197148902_491921243_n
Ο Γρηγόρης γι ακόμα μια φορά στάθηκε “όρθιος” παρά την φυσική του αδυναμία , δείχνοντας σε όλους εμάς τους “ορθίους” , το πόσο σημαντικό είναι να έχεις ψυχή και δύναμη.
Σε αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο , που όλο το νησί της Τήνου τον ξέρει και τον αγαπά , κάποιος ή κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο το να του στερήσουν τον μοναδικό τρόπο μετακίνησης.
Παραθέτω το κείμενο του Γρηγόρη ακριβώς όπως το δημοσιοποιήσε στο facebook :
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ………..
Την Τρίτη 22 προς 23 Οκτωβρίου γύρω στις 11.30 μ.μ. και ενώ όλη Τήνος γνώριζε πως βρίσκομαι καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από κάταγμα στο ισχίο μου, κάποιος : Ανεγκέφαλος;;;;; φρόντισε να μου στερήσει όλους τους τρόπους κίνησης και μεταφοράς μου … τι είναι άραγε αυτό που τον οδήγησε σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια;
Γρηγόρης Κανακάρης”
1383104_10200716858060085_149777349_n
1378275_10200716844059735_350729086_n
1382025_10200716850739902_282983090_n
Οι εικόνες σοκάρουν.
Είναι σαφές ότι αυτός ή αυτοί που έκαναν αυτή την κτηνωδία , δεν έχουν ούτε ιερό , ούτε όσιο.

Είναι η μάλλον πρέπει να τους καταστεί σαφές ότι δεν θα γλιτώσουν την τιμωρία , αργά ή γρήγορα.

Απ όλους εσάς ζητώ να βοηθήσουμε τον Γρηγόρη και την αγαπημένη του Ανδριάνα να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να βγουν και πάλι νικητές.
Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Με 3 τρόπους :
1. Όποιος μπορεί να βοηθήσει για την αποκατάσταση των ζημιών στο όχημα
2. Όποιος μπορεί να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών 
3. Όποιος μπορεί να διαδώσει το άρθρο ώστε να μάθουν την ιστορία όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Σαν τον Γρηγόρη υπάρχουν και πολλοί άλλοι συνάνθρωποι μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους αφήνουμε έρμαια στις κτηνώδεις διαθέσεις κάποιων.

Ας τους βοηθήσουμε να πολεμήσουν τα προβλήματα τους , απαλλαγμένοι απ την κακία και τα προβλήματα κάποιων ανεγκέφαλων.

Επικοινωνήστε με τον Γρηγόρη : https://www.facebook.com/grikanakaris

akalyptos.gr