Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εορτασμός στην Τήνο για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας με τη συνεργασία του Δημοτικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Τήνου (Δ.Ν.Π.) και του Συλλόγου Γυναικών Τήνου

(28, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 η Οκτωβρίου 2013) Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο τετραήμερες εκδηλώσεις για τον εορτ...

(28, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2013)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο τετραήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), μέσα από τη συνεργασία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, του Δ.Ν.Π. του Δήμου μας και του Συλλόγου Γυναικών του νησιού μας.


Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων ήταν ποικίλο προσπαθώντας να καλύψει διαφορετικά ενδιαφέροντα, ανάγκες και επιθυμίες, ώστε οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και συντροφεύοντας ο ένας τον αλλο. Με στόχο τη δυνατότητα συμμετοχής πολλών κατοίκων του νησιού, οι χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων επιλέχθηκαν να είναι σε διαφορετικά μέρη της Τήνου. Για δε το συνολικό κόστος του τετραήμερου, εκ μέρους των συνδιοργανωτών όσο και των επιχειρηματιών που συμμετείχαν, υπήρξε προσπάθεια να κρατηθεί σε ένα ανεκτό οικονομικό επίπεδο. Στην προσπάθεια αυτή συνετέλεσε και το πλήθος των ανώνυμων εθελοντών που πλαισίωσαν τις δράσεις. Τις εκδηλώσεις ετίμησαν όλες τις ημέρες πολλά μέλη του Κ.Α.Π.Η., του Συλλόγου Γυναικών, των Δ.Σ., των προαναφερόμενων φορέων, καθώς και αρκετοί φίλοι. Έτσι:



- Στις 28/9, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα στο κτήριο του Κ.Α.Π.Η. με την αφιλοκερδή μουσική προσφορά του Γιάννη Καλαϊτζίδη (μπουζούκι) και του Γιώργου Απέργη (αρμόνιο). Οι παρευρισκόμενοι  διασκέδασαν τραγουδώντας και χορεύοντας μέχρι τις 2 το πρωί. Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισαν τα μέλη του Δ.Ν.Π. του Δήμου Τήνου Αντώνιος Ορφανός (Πρόεδρος) και Γαρυφαλλιά Πλυτά, η οποία, επιπλέον, αναφέρθηκε στο θεσμό του Κ.Α.Π.Η. εστιάζοντας στο πολυποίκιλο έργο που διενεργείται σε τοπικό επίπεδο. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Γεώργιος Πουσσαίος και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος ήταν εκτός Τήνου. Στο τέλος, γλυκά προσφέρθηκαν από τις κ. Μαίρη Ορφανού και Μαρία Δελατόλα.


Στις 29/9, ημέρα Κυριακή, οργανώθηκε ένα ποιητικό απόγευμα στον Πύργο, στο Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς». Κατά τη διαδρομή προς τον Πύργο υπήρξε ξενάγηση από την κ. Βαλεντίνα Γαβριελάτου.
Στο συγκεκριμένο χώρο, η Ομάδα ‘Προβληματισμού και Επικοινωνίας’ του Κ.ΑΠ.Η., με υπεύθυνες τις Αλεξάνδρα Αραμπατζή, Μαρία Δελατόλα και Βαλεντίνα Γαβριελάτου, απήγγειλαν επιλεγμένα ποιήματα από τα ίδια τα μέλη της ομάδας, αναφέροντας και τους λόγους επιλογής των συγκεκριμένων ποιημάτων. Μουσική συνοδεία υπήρξε από τους μουσικούς Μαργαρίτα Σαλταμανίκα και Πέτρο Κουσουνάδη. Στον ίδιο χώρο, η Ομάδα Χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η. έστησε ένα μικρό παζάρι με δημιουργήματα της. Χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Φραγκίσκος Καγιώργης ενώ μίλησε η κ. Β. Γαβριελάτου για την ιδέα του μουσικοποιητικού απογεύματος. Κέρασμα προσφέρθηκε από το Δ.Σ. του Κέντρου και την κ. Σταματική Δελατόλα.


Στις 30/9, ημέρα Δευτέρα, έγινε εκδρομή-επίσκεψη στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη στον Κάμπο, με φιλόξενη ξενάγηση από την κ. Ελένη Τσόκλη και τη διευθύντρια του Μουσείου κ. Χρυσάνθη Κουτσουράκη, όπου οι εκδρομείς έκπληκτοι παρακολούθησαν τα τελευταία εκθέματα του καλλιτέχνη. Κατόπιν, στην Ενοριακή αίθουσα της Αγίας Τριάδας Κάμπου με καλό φαγητό (από τον κ. Στέφανο Δενεκαρία), ποτό, ωραία τραγούδια από το συγκρότημα ‘Ο Γιάννης και η παρέα του’ και πολύ χορό γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Κ.Α.Π.Η., σβήνοντας 10 κεράκια, τα οποία αντιστοιχούσαν στα χρόνια δημιουργίας του (2003-2013). Αναφορά στην 3η Ηλικία έγινε από την κ. Λουκία Βιδάλη, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Τήνου. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος χαιρέτισε, προσφέροντας στη συνέχεια αναμνηστικά / μινιατούρες στον κάθε παρευρισκόμενο, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Ιάκωβος Απέργης, κ. Φραγκίσκος Αμοιραλής, κ. Αντώνιος Βιδάλης (Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης) και κ. Γεώργιος Φιλιππούσης (Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κάμπου), ο οποίος προσέφερε το γλυκιένιο κέρασμα.


Τέλος, κατά την 1η Οκτωβρίου, ενώ η προγραμματισμένη πρωινή επίσκεψη του Παιδικού Σταθμού στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η απογευματινή επίσκεψη, που διοργανώθηκε εξ ολοκλήρου από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών, με πρωτεργάτη την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Φωσκόλου-Αμοιραλή και την Ομάδα Χορωδίας του Κ.Α.Π.Η, με την μαέστρο κ. Γιάννα Ακριβοπούλου, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το κέφι ήρθε γρήγορα με τα αμέτρητα παλαιά τραγούδια να δίνουν σειρά το ένα στο άλλο δημιουργώντας ακόμη και στους υπερήλικες διάθεση για γέλιο, παλαμάκια και .... χορό. Η αλληλοδιασκέδαση όλων ήταν φανερή με τους επισκέπτες και τους οικοδεσπότες να είναι βαθιά συγκινημένοι αποδεικνύοντας ότι ακόμη και αν το σώμα είναι δυσκίνητο και τα πόδια τρέμουν ‘η ψυχή δεν γερνά, αν δεν το θέλεις’!!!! Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η συνοδεία φυσαρμόνικας και κιθάρας από τον κ. Αντώνη Χαρικιόπουλο (Τζωρτζαρά). Χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος της Μ.Φ.Η., κ. Ευάγγελος Καλογήρου, παρουσία μελών του Δ.Σ. και του προσωπικού της Μονάδας. Το πλούσιο κέρασμα επιμελήθηκαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών.


Οι εκδηλώσεις μία προς μία είχαν ως κίνητρο την διασύνδεση μεταξύ των γενεών, για το λόγο αυτό ονομάστηκαν διαγενεακές, με την εκδήλωση στη Μ.Φ.Η. να είναι πλαισιωμένη από όλες τις γενεές, ακόμη και από αυτή την βρεφική. Το τέλος των φετινών δράσεων μας βρήκε με ανάμεικτα συναισθήματα, δίνοντας ερεθίσματα και σκέψεις για νέες προσπάθειες και ενέργειες, οι οποίες θα στοχεύουν σε πολλαπλή στήριξη της Τρίτης Ηλικίας του νησιού μας.  


Για τη συνδιοργανωτική επιτροπή εκδηλώσεων του Δ.Ν.Π του Δήμου Τήνου και του Συλλόγου Γυναικών Τήνου,



Δελατόλα Μαρία   Πλυτά Γαρυφαλλιά   Αμοιραλή Μαρία