Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 17:00 στη Σύρο και σε 7 νησιά των Κυκλάδων

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με τίτλο «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες: Οι «σπόροι»...

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με τίτλο «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες: Οι «σπόροι» που φυτεύτηκαν & προτάσεις για να «καλλιεργήσουμε» το μέλλον» στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, σε ζωντανή σύνδεση με τα γραφεία του Επιμελητηρίου σε  Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο, Τήνο καθώς και στην Αμοργό.

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται αφενός από έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στις βιολογικές καλλιέργειες και μια ξεκάθαρη τάση «επιστροφής στη γη» και αφετέρου στην παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων που αυξάνεται συνεχώς με τα έσοδα των πωλήσεων από προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας να βλέπουν απότομη αύξηση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, η Ημερίδα, που συνδιοργανώνεται από την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχει κύριο στόχο την ανταλλαγή των εμπειριών των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στη σειρά σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν το 2013 αλλά και στην ανάπτυξη διαλόγου και προτάσεων για μελλοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες υποστήριξης αυτών.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας χωρίζεται σε τρεις βασικές ενότητες: η πρώτη ενότητα αποτελείται από τις παρουσιάσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στη σειρά σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν το 2013 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, των πρωτοβουλιών συστάσεως ομάδων ανάπτυξης δραστηριοτήτων ενασχόλησης με τα αρωματικά φυτά από τη καλλιέργεια, μεταποίηση, προώθηση, έως και την ανάπτυξη δράσεων γύρω από βοτανικούς κήπους, η δεύτερη ενότητα συνεχίζει με τις εισηγήσεις, της Δρ. Ελένης Μαλούπα, Τακτικής Ερευνήτριας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» ειδικής σε θέματα αρωματικών φυτών και εκπαιδεύτριας και του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, Δημοσιογράφου και συνεργάτη του περιοδικού Αγρόραμα, ειδικού σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας και νέων αγροτών, ενώ η τρίτη ενότητα  παρουσιάζει  καλές επιχειρηματικές πρακτικές με ομιλητές τους κ.κ. Δημήτρη Χατζηανδρέου, Ιδρυτή της Organic Islands στη Νάξο, ο οποίος θα μιλήσει για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη Νάξο και την κ. Ευαγγελία Κουτσοβούλου, Ιδρύτρια της εταιρείας Daphnis and Chloe, η οποία θα αναπτύξει το θέμα της εξαγωγιμότητας του ελληνικού βοτανικού πλούτου.  Ο κ. Αντώνης Μαραγκός, Υπεύθυνος Αναπτυξιακών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ο κ. Θεόφιλος Παπαγεωργίου, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, θα μιλήσουν για αναπτυξιακά θέματα και ευκαιρίες χρηματοδότησης στον αγροτικό τομέα.
Η Ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν στην Ερμούπολη και στα νησιά Άνδρος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Τήνος, Μήλος στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μέσα από το σύστημα τηλεδιάσκεψης (videoconferencing), ενώ για πρώτη φορά θα λειτουργήσει ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live web streaming) μέσω του e-kyklades.gr.
Μπορείτε να κατεβάσετε την τελική πρόσκληση και το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=28449 .
Για όποιες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 22810 83659, 82346 και στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.