Header Ads

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

Φέτος η περιοχή των Κυκλάδων, λόγω της οργανωμένης παρουσίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, έχει επιλεγεί ως τιμώμενη περιοχή του εορταστικού φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα – Γιορτή –  Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013», στο οποίο συμμετέχουν παραγωγοί ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής από όλη την Ελλάδα με έμφαση στα τυποποιημένα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τόσο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και να τα διαθέσουν προς πώληση στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace (Αθήνα) από τις 29 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου 2013.
Στο πλαίσιο υποστήριξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και του τουριστικού προορισμού των Κυκλαδικών νησιών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων το οποίο εκπροσωπεί 17.000 επιχειρήσεις – μέλη σε 24 νησιά των Κυκλάδων, συμμετέχει στη διοργάνωση, συντονίζοντας και στηρίζοντας τη συμμετοχή των περιπτέρων 25 τοπικών παραγωγών σε κεντρικό σημείο ειδικά επιλεγμένο για την συνολική προβολή των Κυκλάδων.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες» τη Πράξης «Προβολή του Τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» και της προώθησης και προβολής του δικτύου Aegean Cuisine, του πρότυπου δικτύου με μέλη εστιατόρια, παραγωγούς και έμπορους αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων, που γεννήθηκε πριν 5 χρόνια και που ήδη απαριθμεί 196 μέλη-επιχειρήσεις στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, το οποίο έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ανάδειξη των Κυκλάδων ως ενιαίος γαστρονομικό προορισμό μέσα από τη συνέργεια των επιχειρήσεων-μελών παραγωγής, μεταποίησης τροφίμων και ποτών και εστιατορίων στις Κυκλάδες & τα Δωδεκάνησα.
Σε μια χρονική στιγμή που η αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα αποκτά ολοένα και περισσότερους γευσιγνώστες-οπαδούς που αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία οινο-γαστρονομίας,  η “ Κυκλαδική γειτονιά”  θα φιλοξενήσει τα πιο εκλεκτά προϊόντα & εδέσματα της περιοχής, από τα χαρακτηριστικά έως τα σπάνια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να τα ανακαλύψουν, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν φέρνοντας το Αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία … στο εορταστικό τους τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.