Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Β Οικουμενική Σύνοδος Βατικανού - 50 χρόνια... Από την Ημερίδα στην Αθήνα

Η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών και η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, της οποίας μέλη είναι τα Ελληνογαλλικ...



Η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών και η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, της οποίας μέλη είναι τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Έτους Πίστεως, συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα:

«Β’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Προσκεκλημένοι εισηγητές ήσαν ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος κ. Domenico Calcagno, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο αιδεσιμότατος π. Μάρκος Φώσκολος και η δρ. Βασιλική Μαυροσκά, επίκουρη καθηγήτρια στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Αναπτύχθηκαν θέματα ιστορικά και θεολογικά σχετικά με την Β’ Οικουμενική Σύνοδο του Βατικανού, τα διατάγματα, τις παραινέσεις και την εφαρμογή τους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και προβλήθηκε σχετικό βίντεο παραγωγή της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.
Συντόνιζαν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της οργανωτικής επιτροπής κ. Άντζελα Σεστρίνη, κ. Αντώνης Ρηγούτσος και κ. Νικόλαος Πρίντεζης.
Οργανώθηκε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Η κληρονομιά της Συνόδου» στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Καρδινάλιο κ. Domenico Calcagno και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο π. Θεόδωρος Κοντίδης εκπροσωπώντας τον καθολικό κλήρο, ο αδ. Νικόλαος Πρίντεζης, μοναχός και εκπρόσωπος σχολείου, ο ιεροσπουδαστής κ. Αλφόνσος Σπαντάρο, η κ. Κατερίνα Βάγγερ εκ μέρους των γυναικών και ο κ. Ιωάννης Τσεβάς εκπροσωπώντας την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.
Συντόνιζε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Μαρία Σικ, δικηγόρος

Την ημερίδα παρακολούθησαν 400 περίπου άτομα και των τριών χριστιανικών δογμάτων (Καθολικοί, Ορθόδοξοι και Διαμαρτυρόμενοι) από την Αθήνα, την Πάτρα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Τήνο και τη Σύρο.
Για την εισήγηση του Καρδιναλίου και τον διάλογο μαζί του χρησιμοποιήθηκε ταυτόχρονη μετάφραση από τα ιταλικά στα ελληνικά και αντιστρόφως.
Κατά την μεσημεριανή διακοπή παρετέθη γεύμα στους ομιλητές και το κοινό στους φιλόξενους  χώρους του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Η διοργάνωση της ημερίδας σημείωσε εξαιρετική επιτυχία χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του προσωπικού του σχολείου και πολλών εθελοντών.
Μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών κ. Νικολάου, στην οποία συλλειτούργησαν ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος κ. Domenico Calcagno και όλος σχεδόν ο καθολικός κλήρος της Αθήνας.
Η ημερίδα αυτή ήταν το επιστέγασμα των εκδηλώσεων των αφιερωμένων στο Έτος της Πίστεως, το οποίο λήγει στις 24 Νοεμβρίου 2013.
Οι εισηγήσεις των ομιλητών ευρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο (www.cen.gr και www.gieie.gr).

H Οργανωτική Επιτροπή

Για την Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών                       Για την Γ.Ι.Ε.Ι.Ε

Άντζελα Σεστρίνη                                                                  Αντώνης Ρηγούτσος

Μαρία Σικ                                                                              Νικόλαος Πρίντεζης