Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Γρήγορο ίντερνετ σε 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές

Γρήγορο ίντερνετ έως το 2015 αναμένεται να αποκτήσουν 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 40% τη...

internet bouno
Γρήγορο ίντερνετ έως το 2015 αναμένεται να αποκτήσουν 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 40% της ελληνικής επικράτειας.
Η προκήρυξη του έργου, "Rural Broadband", Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές "Λευκές Περιοχές της ελληνικής επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης-Αξιοποίησης των Υποδομών", θα γίνει το πρωί της Πέμπτης και έχει ως στόχο να φέρει την ευρυζωνικότητα στις δυσπρόσιτες περιοχές.
Είναι συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ θα προκηρυχθεί σε τρεις ξεχωριστές εργολαβίες των 44,5 εκατ. ευρώ, 56,5 εκατ. ευρώ και 60 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το έργο έχει στόχο τη γεφύρωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, παρέχοντας ευρυζωνικές συνδέσεις σε χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και ενισχύοντας την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.
Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα γίνει εφικτή η πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών αυτών σε βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική σύνδεση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η χορήγηση βεβαιώσεων και εγγράφων με ηλεκτρονικές αιτήσεις των πολιτών, που σήμερα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών στερούνται, σε αντίθεση με τους κατοίκους των αστικών περιοχών.
Ακόμη, αναμένεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα ενεργοποίησης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές που ως σήμερα ήταν αποκλεισμένες λόγω ανεπαρκών τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Τομείς όπως π.χ. ο τουρισμός θα ενισχυθούν σημαντικά με την προσέλκυση περισσότερων και υψηλότερου επιπέδου τουριστών που θα αξιοποιούν την ευρυζωνική σύνδεση ως μια βασική υπηρεσία που θα απολαμβάνουν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, με αξιοπιστία, ασφάλεια και ποιότητα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Cyclades24.gr