Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τηλεοπτική Κάλυψη Καρκάδου- Καλλονής (Καλοζάδου) | Ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Αντ.Ξενόπουλο

    Αφότου αναλάβαμε, την άνοιξη του 2012 την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου μας, μεταξύ άλλων θέσαμε σαν στόχο μας, μικρό αλλά ουσ...

    Αφότου αναλάβαμε, την άνοιξη του 2012 την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου μας, μεταξύ άλλων θέσαμε σαν στόχο μας, μικρό αλλά ουσιαστικό κατά την άποψή μας, να βελτιώσουμε την τηλεοπτική κάλυψη της περιοχής των 2 οικισμών του Καρκάδου και του χαμηλού τμήματος της Καλλονής δηλ. του Καλοζάδου. Λόγω θέσης και του αναγλύφου της περιοχής η λήψη ήταν πάντοτε ελλιπής(2-3 κανάλια) και πολύ προβληματική(κακή εικόνα). Επιπροσθέτως η τοποθέτηση της κεραίας λήψης στη θέση «γκάγκαρι», όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα είχε ως επίπτωση συνεχείς βλάβες, αδυναμία λήψης σήματος, δαπάνες επισκευών και συνεχή απασχόληση(μπαταρίες, φόρτιση κλπ.).
     Ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον ενιαίο Δήμο Τήνου με τα έγγραφα μας α) αρ. πρωτ. 2/5-6-2012,(αρ. πρωτ. Δήμου 8042/5-6-2012) προς Δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου, β) αρ. πρωτ. 4/28-11-2012,(αρ. πρωτ. Δήμου 16679/28-11-2012) προς Δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου, και γ) αρ. πρωτ. 6/10-5-2013(αρ. πρωτ. Δήμου 5817/10-5-2013) προς το νέο, από τις αρχές του 2013, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου κ. Αντ. Ξενόπουλο,
    Σε προσωπική επικοινωνία, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, ο Αντιδήμαρχος με διαβεβαίωσε, ότι έλαβε την επιστολή εκ μέρους του συλλόγου και ότι θα προσπαθήσει (πειστικά κατά την άποψή μου) να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα, σε εύθετο χρόνο. Όμως, παράλληλα, ο σύλλογος δεν εφησύχασε και ζήτησε προσφορά από τεχνικό για το ύψος της απαιτουμένης δαπάνης για την οριστική-ριζική επίλυση του θέματος με δικές του δυνάμεις, αν δεν είχαμε λύση από το Δήμο.
    Στις 29 Οκτωβρίου ο τεχνικός πράγματι εκ μέρους του Δήμου ήλθε και με την τοποθέτηση των ενδεδειγμένων στοιχείων και εξαρτημάτων (ενισχυτής, κεραία κλπ), έδωσε λύση και τέλος σε μια μακροχρόνια, άνιση μεταχείριση των κατοίκων των 2 οικισμών του Καρκάδου και των χαμηλών τμημάτων της Καλλονής(Καλοζάδος). Εύλογα αναρωτιέται κανείς. Άραγε έπρεπε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα(ετών) να μεσολαβήσει για να επιλυθεί το πρόβλημα, όταν μάλιστα η παρέμβαση ήταν απλή, εύκολη και απόλυτα αποτελεσματική. Χρησιμοποιήθηκε η υπάρχουσα κεραία πάνω από το δρόμο που συνδέει το Κάτω Κλείσμα με την Αετοφωλιά (δραφιά).
    Να σημειωθεί ότι κάποιοι-λίγοι από τους κατοίκους απογοητευμένοι από την χρονίζουσα κατάσταση είχαν προχωρήσει με δαπανηρό τρόπο στην εγκατάσταση συστημάτων (Δορυφορικών-Συνδρομητικών).
    Οφείλω να εκφράσω, εκ μέρους του Συλλόγου και των κατοίκων τις θερμές ευχαριστίες προς τον Αντιδήμαρχο Αντώνιο Ξενόπουλο, ο οποίος έκανε πράξη τη υπόσχεση, που  μου είχε δώσει και ανταποκρίθηκε στο δίκαιο και πιεστικό αίτημά μας. Η θέση μας έτσι κι αλλοιώς ήταν σταθερή και αποφασιστική να λύσουμε το πρόβλημα των συγχωριανών μας με οποιοδήποτε τρόπο, και να αποκαταστήσουμε την άδικη μεταχείριση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Μερικά από τα κανάλια «έμπαιναν» για πρώτη φορά στα σπίτια τους.
    Δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω τον τεχνικό Αντώνη Λεβαντίνο ο οποίος (πέραν των συμβατικών εργασιών) πρόθυμα και υπομονετικά, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των κατοίκων να κάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις των κεραιών τους και των τηλεοπτικών συσκευών τους, προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.



                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                           Του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλονής - Καρκάδου
                                                Ο Πρόεδρος



                                            Παντελής  Αρμάος