Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Χαιρετισμός του κ. Βίλλα στην Εκδήλωση εγκαινίων πολιτιστικού κέντρου Κάτω Κλείσματος και απόδοσης τιμής στον ιερέα π. Αντώνη Φώσκολο

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΜΑΝΘΟΥ ΒΙΛΛΑ   ΣΤΗΝ “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΝΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙ...

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΜΑΝΘΟΥ ΒΙΛΛΑ ΣΤΗΝ “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΝΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ π. ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΝΣΟ” ΣΤΙΣ 22-11-2013

“ Εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου της Τήνου χαιρετίζω κι εγώ την αποψινή εκδήλωση του συλλόγου σας, για τα εγκαίνια αυτού του χώρου πολιτισμού και αναψυχής για το χωριό σας, ευχόμενος να έχει πολλά χρόνια δημιουργικής λειτουργίας.
Είναι πραγματικότητα ότι οι σύλλογοι των χωριών μας, και κυρίως οι σύλλογοι των ξενιτεμένων τηνιακών είναι οι στυλοβάτες κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας των χωριών μας.
Και εξηγώ γιατί: παλιότερα, έθεσαν τις βάσεις εξωραϊσμού και δημιουργίας υποδομών στα χωριά μας, σε συνεργασία βέβαια με τις τότε ηρωικές κοινότητες. Αξιοποιούσαν κάθε πρόσφορο μέσον για να συγκεντρώσουν χρήματα και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που είχαν στην διάθεσή τους, πρόσφεραν βασικά έργα στο χωριό τους, στον τόπο τους, στο μέρος που γεννήθηκαν και νοσταλγούσαν. Υπήρξα και εγώ ως φοιτητής στην Αθήνα, ενεργό μέλος του τότε Προδρομικού συλλόγου όλων των χωριών της κοινότητας Κώμης και το έχω ζήσει από μέσα.
Με τα χρόνια και την οικονομική ευημερία που ζήσαμε, και αφού τα έργα στα χωριά λίγο - πολύ έγιναν ή τα ανέλαβαν εξ ολοκλήρου οι καποδιστριακοί δήμοι, οι σύλλογοι πάλι πρωτοστάτησαν αλλά σε άλλο τομέα πλέον. Στον τομέα του πολιτισμού και της ανάδειξης του πλούτου των χωριών μας, μέσα από την διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών ή και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Πρόσφατα μάλιστα άρχισαν να εκδίδουν και βιβλία με την ιστορία του τόπου μας…
Μέσα σ αυτά τα πλαίσια δραστηριοποιούμενος και ο σύλλογος του Κάτω Κλείσματος, έρχεται σήμερα να προσφέρει στο γενέθλιο χωριό του ακόμα ένα σημαντικό, -σημαντικότατο έργο-, αυτό το στέκι πολιτισμού, που όντως το χρειάζεται το χωριό σας. Συνεχίζει επομένως να κατανοεί τις ανάγκες του χωριού και να τις θεραπεύει..
Αξίζουν λοιπόν συγχαρητηρίων οι πρωτεργάτες αυτού του οικοδομήματος, εκείνοι που συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας του, εκείνοι που την υλοποίησαν, ο δήμος Τήνου για την αγορά και παραχώρηση του κτιρίου και βέβαια το σημερινό ΔΣ του συλλόγου σας και ο φίλος μου ο πρόεδρος, ο Αντώνης ο Φώσκολος που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ξέρουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς για το χωριό τους, για την Τήνο μας.
Τους συγχαίρω επίσης για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν για την προσφορά του στην ενορία σας, στην εκκλησία και στην κοινωνία της Τήνου, τον πατέρα Αντώνη. Ο πατήρ Φόνσος αξίζει όντως να τιμάται για το ιερατικό του έργο, για την μαρτυρία του στην κοινωνία μας, για την προσφορά του στην νεολαία μας και για την καταγραφή της ιστορίας της περιοχής των Κάτω Μερών που με επιτυχία από χρόνια έχει καταπιαστεί.
Μεταφέρω σ΄ όλους τα συγχαρητήρια και τις ευχές για πολύχρονη και ευδόκιμη λειτουργία του πολιτιστικού σας κέντρου που μόλις εγκαινιάσαμε, τόσο του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου του Γιάννη Μαχαιρίδη, όσο και του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων του Γιώργου Πουσσαίου, και δεν σας κρύβω, ότι είμαι πολύ ευτυχής που έτυχε σε μένα όχι μόνο να μετέχω, αλλά και να χαιρετώ αυτά τα γενέθλια του πολιτιστικού κέντρου του Κάτω Κλείσματος και τα 50χρονα ιερατικής διακονίας και προσφοράς του π. Αντώνη Φόνσου.
Σας ευχαριστώ “

ΜΑΤΘΑΙΟΣ. ΒΙΛΛΑΣ
Περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου
Εντεταλμένος περ. ενότητας Τήνου