Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανιστόρητες κραυγές πανικού

Εδώ και τέσσερα χρόνια όλη η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες μιας βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής  κρίσης που εξελίσσεται σε ανθρωπιστικ...

Εδώ και τέσσερα χρόνια όλη η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες μιας βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής  κρίσης που εξελίσσεται σε ανθρωπιστική. Αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Δικαιώματα και κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες θυσιάζονται στο βωμό της "δημοσιονομικής προσαρμογής". Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο και ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό έχει αναδιαταχθεί. Τα πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα εξουσίας μαζεύουν καθημερινά τα συντρίμμια τους. Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, απεμπολώντας ό,τι προοδευτικό κεκτημένο είχε κληρονομήσει από το κόμμα της Αλλαγής, κατάντησε ένα δεκανίκι της πιο δεξιάς από τη μεταπολίτευση κυβέρνησης, προκειμένου να διατηρήσει μερικά ψίχουλα εξουσίας και να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίεςς κάποιων ματαιόδοξων στελεχών του. Η μετάλλαξή του αυτή το έχει ήδη αποψιλώσει από το 90% της εκλογικής του δύναμης. Απομονωμένο στην κοινωνία το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου παραμένει ζωντανό (;) μόνο και μόνο λόγω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση Σαμαρά και της ασυλίας που απολαμβάνει από την ποικιλώνυμη διαπλοκή.

Ενώ, λοιπόν, η κοινωνία αγκομαχά το τοπικό ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου αποφάσισε ξαφνικά να βγει από το λήθαργο της ένοχης σιωπής του, όχι για να καταδικάσει τη βαρβαρότητα που ζούμε ή τον ανεκδιήγητο Γεωργιάδη για τη διάλυση της Υγείας, αλλά για να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόσκληση σε αποστασία! Λειτουργώντας ως ντουντούκα του υπασπιστή του Βενιζέλου, Π. Ρήγα, διαστρέφει τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στο στόμα κάθε δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη: "...Οσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν  τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο". Το αυτονόητο, δηλαδή. 
Υιοθετεί έτσι το τοπικό ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου την επιχειρηματολογία της εφημερίδας "Τα Νέα" που κάνουν σήμερα παραλληλισμό με την αποστασία του 1965. ( Τι ειρωνία! "Τα Νέα", που τότε προωθούσαν την αποστασία και προκαλούσαν την οργή του δημοκρατικού κόσμου που διαμαρτυρόταν καίγοντας τα φύλλα της στη Xρήστου Λαδά). Για όποιον, όμως, στοιχειωδώς γνωρίζει τα γεγονότα εκείνα, η αποστασία μεθοδεύτηκε από το βαθύ κράτος της Δεξιάς και το Παλάτι, με την υποστήριξη του αμερικανικού παράγοντα. Στόχος να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να ανακοπεί η δημοκρατική πορεία της χώρας. Επιχείρησαν να σχηματήσουν αλλεπάλληλες κυβερνήσεις ανδρεικέλων με στόχο να μη γίνουν εκλογές. Να μη μιλήσει ο λαός! Και τελικά άνοιξαν το δρόμο στη δικτατορία. Τι σχέση έχουν οι τότε μεθοδεύσεις ανωμαλίας με το καθαρό σήμερα μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να μπει φρένο στις αντιδημοκρατικές κυβερνητικές επιλογές, να πέσει η κυβέρνηση μειοψηφίας και να γίνουν  εκλογές; Να μιλήσει δηλαδή ο λαός!
Ας αφήσουν λοιπόν οι λιγοστοί ψηφοσυλλέκτες του Π. Ρήγα τις κραυγές περί αποστασίας γιατί ακούγονται ως γελοιότητες ενός συστήματος που πανικόβλητο μετράει μέρες...

                                                                                            ΣΥΡΙΖΑ Τήνου