Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στην Άνδρο

  Και στην Άνδρο κατέγραψε σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οπ...


Και στην Άνδρο κατέγραψε σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με κλιμάκιο Πολιτευτών και μελών των Συντονιστικών Επιτροπών Κυκλάδων, επισκέφθηκε το νησί το οποίο έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Η επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας, στη Χώρα, κατέδειξε το μέγα ζήτημα της έλλειψης πέντε αγροτικών ιατρών, που επιδεινώνει το συναίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων και μάλιστα σε ένα νησί που έχει πολύ κακό οδικό δίκτυο, άρα και δύσκολες τις προσβάσεις προς ένα Κ.Υ. το οποίο λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, χάρη στο φιλότιμο και τις «εργατοώρες» που βάζουν ιατροί και λοιπό προσωπικό χωρίς πρόσθετες αμοιβές.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει σχετική Ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας στην οποία θα συμπεριλάβει και την αναγκαιότητα να αποκτήσει λειτουργικό Ακτινολογικό Τμήμα, αλλά και Μικροβιολογικό.

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ με το Δήμαρχο Γιάννη Γλυνό ο οποίος αναφέρθηκε στα σχέδια για δύο πάρκα ανεμογεννητριών στο Νότο και στο Βορρά της Άνδρου «σε σημεία που δεν επηρεάζουν το οικοσύστημα και τα οποία - πάρκα- θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα για δραστηριότητες του Δήμου», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στο οξύτατο ζήτημα του χώρου που πρέπει να καθοριστεί σε σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων, χωρίς να μπει σε ουσιαστικές λεπτομέρειες.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε και το κλιμάκιο των Πυροσβεστών, οι οποίοι κυρίως ασχολούνται πολύ αποτελεσματικά με την προστασία των δασών.

Επίσκεψη έγινε και στο Λιμενικό Σταθμό Γαυρίου όπου ο Τέρενς Κουίκ ενημερώθηκε για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν μια χούφτα Λιμενικοί, σε ένα λιμάνι, αλλά και σε ένα νησί με αυξημένη εμπορική και τουριστική δραστηριότητα από θαλάσσης.

Επίσης, μαζί με τον Πολιτευτή Κυκλάδων Βασίλη Παρασκευαίδη, τον εν δυνάμει υποψήφιο βουλευτή Νίκο Κοντογιώργη, την Περιφερειάρχη Κυκλάδων του κόμματος Μαργαρίτα Φωσκόλου και μέλη των Συντονιστικών και του νησιού και της Τήνου και της Σύρου, ο Τέρενς Κουίκ παρακολούθησε τον Εσπερινό στην Εκκλησία Παναγιά της Γιαννάσσαινας στα ορεινά της Άνδρου.

Η Παναγιά της Γιαννάσσαινας, είναι - στην ουσία- το δημιούργημα του πατέρα Ιάκωβου, ενός πρώην ναυτικού που γλύτωσε από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο που υπηρετούσε, και στη συνέχεια έβαλε τα ράσα και έταξε τον εαυτό του στη Θεοτόκο.


Cyclades24.gr