Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον τουρισμό

Τη Στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου  που έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Ελευθερία Φτακλά...

ftaklaki philoxenia
Τη Στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου  που έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Ελευθερία Φτακλάκη στο πλαίσιο της Philoxenia. Η Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε  τους άξονες της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του 2014,  όπου ο πολιτισμός θα σηματοδοτήσει τις δράσεις της τουριστικής πολιτικής της ΠΝΑ.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε η Αντιπεριφερειάρχης, «Το 2014, θα είναι  Έτος Πολιτισμού για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. Αιγαίου, όπου  θα κεφαλαιοποιήσουμε την ιστορία μας, τον διαχρονικό πολιτισμό μας και την πολιτισμική μας παράδοση  για να διαφοροποιήσουμε το  τουριστικό μας προϊόν και να αναδείξουμε την αιγαιοπελαγίτικη ταυτότητα στους επισκέπτες μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη διάφορα και να δώσουμε ταυτότητα στον προορισμό μας».
Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στην Υπουργό Τουρισμού, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Βελίδειο Μέγαρο από το Υπουργείο Τουρισμού  με θέμα την ΕΘΝΙΚΗ Στρατηγική για τον Τουρισμό.
Συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την Υπουργό τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή των τουριστικών Περιφερειών,προκειμένου να υπάρξει μια καλύτερη, εποικοδομητικότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και των Περιφερειών, να αναπτυχτούν συνέργειες μεταξύ των Περιφερειών και σαφώς ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μια πρόταση που έγινε αποδεκτή τόσο από τη ηγεσία του Υπουργείου,  όσο και από τις Περιφέρειες.
Στην τοποθέτηση  της, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως είναι καιρός το κράτος να εμπιστευθεί τις Περιφέρειες και να αποκεντρώσει αρμοδιότητες σε τομείς νευραλγικούς, όπως είναι ο Τουρισμός.  Μίλησε για τη δημιουργία ενός υπέρ-υπουργείου Τουρισμού, καθώς, ενώ ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ακόμα τώρα δημιουργήθηκε αυτόνομο υπουργείο, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί το ισχυρότερο Υπουργείο  που θα μπορεί να συντονίζει  συναρμόδια υπουργεία, όπως είναι το  Εσωτερικών, το Μεταφορών, το Ναυτιλίας, το Πολιτισμού, το Παιδείας, το Περιβάλλοντος κα.

Κλείνοντας, επεσήμανε πως, εάν θέλουμε  ως χώρα να έχουμε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική και να μπει  η Ελλάδα  στους πρώτους διεθνείς  τουριστικούς προορισμούς, τότε θα πρέπει να αλλάξουμε ριζικά το μοντέλο διακυβέρνησης ως προς τον τουρισμό.


Cyclades24.gr