Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ας ρίξουν μια ματιά δίπλα τους...

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά, όχι για να επαναλάβει τις ανιστόρητες ανοησίες περί αποστασίας (μάλλον το μάλωσαν τα...

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά, όχι για να επαναλάβει τις ανιστόρητες ανοησίες περί αποστασίας (μάλλον το μάλωσαν τα κυβερνητικά συνεταιράκια του μιας και είναι γνωστό ότι τέτοιες αναφορές εκνευρίζουν τον πρωθυπουργό γιατί του θυμίζουν το βρόμικο 1993), αλλά για να μας περιγράψει τις ελπιδοφόρες προοπτικές που ανοίγονται  μετά την "επτάχρονη υφεσιακή μέγγενη" που γνωρίσαμε. 
Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση -συρραφή διάφορων δελτίων Τύπου του κεντρικού ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, φιλομνημιακών δημοσιευμάτων και δηλώσεων στελεχών τύπου Ρήγα- παπαγαλίζονται τα γνωστά περί πρωτογενούς πλεονάσματος, αναπτυξιακού προϋπολογισμού και δικαίωσης της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής. Ανακατεμένα με αναφορές για επιτυχείς φορολογικούς ελέγχους και συλλήψεις 2.300 φοροφυγάδων (προφανώς υπονοείται και η παρέα του σ. Ακη), για μειώσεις των spreads και για συνωμοτικά σενάρια των νοσταλγών της δραχμής (Τσίπρα, Γλέζου, Στρατούλη, Αμερικανών και άλλων).
Τι να απαντήσει κανείς σ' ένα τέτοιο παραληρηματικό συνονθύλευμα; Οι συντάκτες του ή βρίσκονται σε άλλη χώρα ή είναι αρκούντως βολεμένοι, ή έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Τι νόημα έχει να τους πεις ότι ο προϋπολογισμός είναι  εικονικός, τελεί υπό την έγκριση της τρόικας και θα επανεξεταστεί την άνοιξη. Οτι το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα είνα μαϊμού, αποτέλεσμα κυρίως της εσωτερικής παύσης πληρωμών. Οτι το μνημόνιο, όπως ομολογούν σήμερα πλέον οι πάντες, ήταν καταστροφική επιλογή. Οτι η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει στο κεφάλαιο, ενώ η φοροεπιδρομή στον κοσμάκη συνεχώς εντείνεται.
Επομένως δεν χρειάζεται να τους απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας δουν καλύτερα τι λένε και γράφουν άλλοι. Οπως για παράδειγμα ο ΟΟΣΑ, που στην έκθεσή του κάνει  λόγο για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει οδηγήσει η κρίση την ελληνική κοινωνία. Για τη μετατροπή της σε κοινωνία δύο τρίτων (2/3) που υποφέρουν και ένα τρίτο (1/3) που ζει ικανοποιητικά στις πλάτες των υπολοίπων. Για την ύφεση που θα συνεχιστεί και το 2014.
Ας δουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν  πρόσφατα στην ημερίδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής:
-- Κατά 350.000 αυξήθηκαν  οι φτωχοί.
-- Κατά 600.000 μειώθηκαν  όσοι έχουν  εισόδημα άνω των 1.000 ευρώ.
-- Οι μισθοί υποχώρησαν 10% πιο κάτω από τους μισθούς του 2000.
-- Η συντριπτική πλειονότητα των ανέργων δεν έχει δουλειά για περισσότερο από 12 μήνες.
-- Μόνο το 15% των ανέργων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
-- 2,5 εκατομμ. Ελληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. (Το 23% του πληθυσμού).
-- 3,8 εκατομμ. Ελληνες είναι σε κίνδυνο φτώχειας (το 36% του πληθυσμού).
-- Η Ελλάδα είναι στην 28η θέση ανάμεσα στους 28 της Ε.Ε. όσον  αφορά τη φτώχεια.
 Τέλος, ας ρίξουν μία ματιά δίπλα τους για να δουν: Τα κλειστά μαγαζιά, τους άνεργους, τους απολυμένους, τους ανασφάλιστους, τους συνταξιούχους που τους ρήμαξαν τα Ταμεία και τις συντάξεις, τους νέους που μεταναστεύουν, πόσοι τρέμουν τους πλειστηριασμούς, αυτούς που ψάχνουν ποιος γιατρός θα τους γράψει τα φάρμακα.
Ισως τότε να καταλάβουν γιατί ο" δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός που ζει την αλήθεια", όπως γράφουν, έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου παρελθόν.                                                                                                                                     ΣΥΡΙΖΑ Τήνου