Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Διεκδικώντας το ακαταλόγιστο…………

Είχα γράψει παλαιότερα ότι δεν θα πέσω στον πειρασμό να απαντώ σε ότι γράφει και ειδικά για μένα ο κύριος Σανταμούρης . Όμως στην τ...

Είχα γράψει παλαιότερα ότι δεν θα πέσω στον πειρασμό να απαντώ σε ότι γράφει και ειδικά για μένα ο κύριος Σανταμούρης .
Όμως στην τελευταία του ανοικτή επιστολή (08.11.2013) κλείνοντας υπάρχει η φράση «αρκεί να συνέχιζες να διαχειρίζεσαι τα κοινά με το δικό σου επιλήψιμο τρόπο».Αυτό δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο γιατί συνεχίζει να έχει την λανθασμένη εντύπωση ότι μπορεί να λέει ότι θέλει χωρίς να υπάρχουν συνέπειες .
Καταρχήν σκέφτηκα να τον μηνύσω. Σε μια πιο ώριμη σκέψη μου αποφάσισα να μην τον σέρνω στα δικαστήρια, γιατί στο τέλος, σύμφωνα πάντα με τον χαρακτήρα μου, θα δεχόμουνα την «κωλοτούμπα» του (άλλωστε το συνηθίζει).
Προσπάθησα λοιπόν να απαντήσω στο ερώτημα γιατί ένας άνθρωπος, που θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των λεγομένων του, πετάει κάθε φορά και από ένα πυροτέχνημα ;

Ο λόγος είναι απλός και ψυχολογικός. Προφανώς θέλει να βρίσκεται μόνιμα στο προσκήνιο και όταν πέφτει σε κατάσταση νιρβάνα – αφάνειας προσπαθεί ή αισθάνεται την ανάγκη να αναδυθεί στην επιφάνεια ….
Και γιατί έχει εμμονή με εμένα ;
Θα το επαναλάβω άλλη μια φορά : Γιατί εγώ ήμουν εκείνος, που με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Αθηναίου, του στέρησα την δυνατότητα να γίνει Δήμαρχος Τήνου το 2002.
Επειδή έχω μάθει αλλά και επιθυμώ, αφού ασχολούμαι με τα δημόσια πράγματα, να λειτουργώ και να αναφέρομαι θεσμικά, δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο,  δεν θα μπω στο τρυπάκι πολιτικής αντιπαράθεσης με τον κύριο Σανταμούρη. Ειλικρινά  έχω πείσει τον εαυτό μου ότι στις βλακώδεις αιτιάσεις του δεν χρειάζονται απαντήσεις.
Υπενθυμίζω ότι ο Αϊνστάιν έλεγε ότι :
«το σύμπαν πιθανόν να έχει όρια ενώ ο βλάκας όχι».


Μόνο σε ένα  θα απαντήσω έτσι για την ιστορία.
Με ρωτά λοιπόν ο κύριος Σανταμούρης : «Γιατί σαν υπεύθυνος Δήμαρχος ως όφειλα δεν επέλεξα τα κατάλληλα πρόσωπα για τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου…..»
Μάθε, αν και έπρεπε να το γνωρίζεις, ότι ο Δήμαρχος δεν επιλέγει τα πρόσωπα αλλά προτείνει και το Δημοτικό Συμβούλιο δια της ψήφου των μελών του αποφασίζει.
Κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής μου θητείας τα τότε μέλη της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου ήταν ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Λαγουρός Στέφανος και κ. Ζαλώνης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κορθίου Άνδρου κ. Γλυνός Ιωάννης, ο Δήμαρχος Υδρούσας Άνδρου κ. Κυραρίνης Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος χώρας Άνδρου κ. Σαμιωτάκης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πανόρμου κ. Τζαβελόπουλος Ηλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ορφανός Αντώνης, η Δημοτική Σύμβουλος κα  Αλοιμόνου Ευγενία και άλλοι.
Προφανώς λοιπόν δεν  θεωρείς τους παραπάνω  κατάλληλα πρόσωπα, παρόλο που τους τίμησαν οι πολίτες με την ψήφο τους.
Πες μας τουλάχιστον εσύ, ο τιμητής των πάντων, γιατί με τους τρεις πρώτους εκ των ανωτέρω, σήμερα συνεργάζεσαι και ακολουθείς τις εντολές – συμβουλές τους.
Αν δεν μπορείς εσύ, και μπορεί, ας μας πει ο Δήμαρχος ή όποιος άλλος.


Κλείνοντας δανείζομαι από άρθρο του καθηγητή Ιωακειμίδη το παρακάτω:     


«Ο καθένας μπορεί να φαντασιώνεται τον εαυτό του ως τον σύγχρονο Αριστοτέλη ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ως τον Μέγα Αλέξανδρο, έστω και αν το πραγματικό πρότυπο που μπορεί να τον περιγράψει είναι ο Καραγκιόζης ».


Αν δεν το κατάλαβες και τώρα σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας. 
  • Εμείς όταν αναθέταμε έργο, κάναμε και έργο. Δεν παίρναμε δήθεν εκπτώσεις και μετά πληρώναμε διπλά.







Τήνος 12.11.2013
ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Δημοτικός  Σύμβουλος
τ.Δήμαρχος Τήνου