Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου, του Συλλόγου Κάτω Κλείσματος Τήνου, με την τέλεση Αγιασμού από τον τιμώμενο εφημέριο Κάτω Κλείσματος π. Αντώνη Φόνσο. Παρόντες στην Τελετή ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου - Τήνου π. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλονής Τήνου, Τοπικοί Σύμβουλοι, δημότες και ετεροδημότες του Κάτω Κλείσματος, των Κάτω Μερών γενικότερα και φίλοι τους από τη Χώρα και χωριά της Τήνου.
Ανοιξε τις πόρτες του ένας μικρός φιλόξενος χώρος, που διαμόρφωσαν με μεράκι και αγάπη ο Σύλλογος του Χωριού και οι κάτοικοί του με τη δωρεά από το Δήμο Τήνου της χρήσης του συγκεκριμένοι πρώην καφενείου, με αισιοδοξία να γίνει στέκι κατοίκων και φίλων του χωριού.
Την κορδέλα έκοψαν, ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς Παναγιώτης.

Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στην Ενοριακή Αίθουσα του Κάτω Κλείσματος για τη μακρόχρονη πολλαπλή προσφορά του αγαπητού εφημερίου π. Αντωνίου Φόνσου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Μετά τους χαιρετισμούς και τις σχετικές επεξηγηματικές αναφορές από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αντώνη Φώσκολο, το Δήμαρχο Τήνου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τήνου, μιλησε για τη ζωη και το έργο του π. Αντώνη ο κ. Παντελής Αρμάος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλονής Τήνου και Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου. Ως δώρο τιμής ο Σύλλογος, δια χειρών του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου πρόσφερε στο π. Αντώνη εικόνα της Παναγίας. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στη δράση του π. Αντωνίου και ευχαρίστησε το Σύλλογο για την τιμή αυτή, προτρέποντας τους ενορίτες να γεμίζουν τις εκκλησίες κατά τις Λειτουργίες που τελεί ο π. Αντώνης.
Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα, προσφορά του Συλλόγου, του π. Αντώνη, συγγενών του και φίλων του, ενοριτών και χωριανών.
Μέσα σε ευχάριστο κλίμα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση αυτή του Συλλόγου Κάτω Κλείσματος για το Πολιτιστικό Κέντρο και για την τιμή στον εφημέριό τους.
Νίκος Φώσκολος