Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων: Φτάνουν τα ψέματα κ.Υπουργέ!

Μέσα από ένα παραλήρημα λασπολογίας και απαξίωσης των 2500 περίπου ειδικευμένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο Υπουργός Υγείας από τηλεπαράθυρο...

nosokomeion syrou
Μέσα από ένα παραλήρημα λασπολογίας και απαξίωσης των 2500 περίπου ειδικευμένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο Υπουργός Υγείας από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο δεν σταματά να συνεχίζει την εντεταλμένη υπηρεσία του. Η υπηρεσία αυτή αφορά την πλήρη διάλυση του Δημόσιου πρωτοβάθμιου συστήματος Υγείας με στόχο την παράδοση του στις ιδιωτικές  πολυεθνικές  του  είδους και παράλληλα εξυπηρετεί  τις επιταγές της Τρόικας που  απαιτεί  την δραματική μείωση των δαπανών Υγείας και την  διαθεσιμότητα  - απόλυση των ιατρών.

      Δήλωσε ότι η «Μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας Υγείας» είναι μνημονιακή υποχρέωση και διεκδικεί για τον εαυτό του –με παράλληλη υποβολή  μήνυσης για  όποιον  υπουργό  ισχυριστεί το αντίθετο – την δόξα των απολύσεων. Αργότερα όμως μετά από δυο τρεις ημέρες αυτοδιαψεύδεται και αυτοαναιρείται
     Από την μια δηλώνει ότι δεν χρειάζονται ιατροί ειδικοτήτων στην ΠΦΥ και από την άλλη ότι θα εντάξει όλους αυτούς τους ιατρούς σε ένα αναμορφωμένο  ΠΦΥ.  Από την μια δηλώνει ότι θα απολύσει τους ιατρούς και από την άλλη ότι θα τους εντάξει σε ένα εξαθλιωμένο ΕΣΥ με μισθούς πρωτοδιόριστων επιμελητών Β. Και αυτό το λέει  απευθυνόμενος σε ειδικευμένους ιατρούς που έχουν 20  και 30 χρόνια προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.
     Κύριε  Υπουργέ,  αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Δημόσιου  συστήματος πρωτοβάθμιας Υγείας με αστικά Κέντρα Υγείας  24ωρης λειτουργίας δεν θα διαλύατε το υπάρχον σύστημα . Θα φροντίζατε να αναβαθμίσετε τις υπάρχουσες δομές, να αξιοποιήσετε το υπάρχον προσωπικό, να προσλάβετε όπου χρειάζεται νέους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να εξασφαλίσετε ένα μεταβατικό στάδιο για τους ήδη υπηρετούντες  για να αποφασίσουν εάν θέλουν να ενταχτούν, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες. Αν όντως σκεφτόσαστε αυτά δεν θα μειώνατε κατά 1.2δις τις δαπάνες της Υγείας για το 2014 και δεν θα κόβατε τις παροχές ασθενείας στους ασφαλισμένους κατά 539 ευρώ και δεν θα περικόπτατε κατά 30% την επιχορήγηση των Νοσοκομείων.
ΦΤΑΝΟΥΝ  ΤΑ  ΨΕΜΑΤΑ    κ. ΥΠΟΥΡΓΕ! 
     Οι κινητοποιήσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ γίνονται για να μην διαλυθούν οι δημόσιες δομές της ΠΦΥ. Γίνονται για να μην εξαναγκαστούν οι πολίτες λόγω έλλειψης ειδικών ιατρών στην πρωτοβάθμια  να προσφεύγουν είτε στην λύση του ιδιωτικού τομέα – όπως διακαώς επιθυμείτε γιατί σας κοστίζει λιγότερο –είτε σε πολύμηνες αναμονές των ήδη επιβαρημένων εξωτερικών ιατρείων των Νοσοκομείων της χώρας. Αντί λοιπόν να ξεχωρίσετε, κ. Υπουργέ, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, τα βουλιάζετε στην απαξίωση και στην υποβάθμιση, φορτώνοντας τα με όλον  αυτό το διαφαινόμενο όγκο απελπισμένων ασθενών που λόγου απολύσεων των ειδικών ιατρών από την ΠΦΥ θα στραφούν σε αυτά.
     Με ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων συμπαραστέκεται και στηρίζει την απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ που αγωνίζονται για  ένα σωστό  Δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας Υγείας. Ένα σύστημα που θα στηρίζεται στην δωρεάν, εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη σε αυτό και στην αξιοπρεπή αντιμετώπιση των επιστημόνων που μέσα από μακρόχρονες και επίπονες σπουδές απέκτησαν το πτυχίο και την εξειδίκευση στην Ιατρική  την  κορυφαία των ανθρωπιστικών επιστημών. Ένα τίτλο που τους δίνει την τιμή να περιθάλπουν και να φροντίζουν τον συνάνθρωπο τους στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, αυτές της αρρώστιας και του πόνου. 
  

Εκ της Γενικής Συνέλευσης
                                                     Ο Πρόεδρος                                                            Ο  Γραμματεύς
                                               Δρ Ευάγγελος Πανοηλίας                                          Αντώνιος Ρούσσος



Cyclades24.gr