Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Προσκυνητής στην Παναγία της Τήνου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)

Τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην Τή...

Τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην Τήνο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Εκπρόσωποι της περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, κλήρος και λαός.

Μετά τη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ο Μητροπολίτης Σύρου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου επισημαίνοντας πως "αυτή η Εκκλησιαστική Επαρχεία, Μακαριώτατε, είναι δική σας και πάντα θα σας περιμένουμε με πολλή αγάπη."



Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου, κλήρο και λαό για την υποδοχή, αλλά και την φιλοξενία, ενώ μιλώντας για το πρόσωπο της Παναγίας λέγοντας πως είναι εκείνη που ένωσε τους ανθρώπους με τον Θεό μετά την έκπτωσή τους. Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως "χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την Παναγία σαν μάνα τους, σαν παρηγορήτρια κι αυτό γίνεται αντιληπτό συγκρίνοντας δύο γυναίκες, την Εύα και την Παναγία. Την Εύα την πλησίασε ο όφις και κατάφερε να την παρασύρει χάνοντας την κοινωνία που είχε με τον Θεό, αποξενώθηκε. Αντίθετα την Παναγία που προέρχονταν από ένα ταπεινό χωριό με πολλές δυσκολίες την επισκέφθηκε ο άγγελος και της αποκάλυψε ότι θα κατεβάσει το Θεό στην Γη, για να μπορεί ο άνθρωπος να ανεβαίνει στον ουρανό και δέχτηκε να γίνει το θέλημα του Θεού. Χαράχτηκαν, λοιπόν, δύο δρόμοι. Ο δρόμος της Εύας που είναι δρόμος της άρνησης και αποξένωσης και ο δρόμος της Παναγίας, που είναι ο δρόμος της χάριτος".

Διακρίνουμε σήμερα, ότι όλοι έχουμε μέσα μας αυτά τα δύο πρόσωπα, κάθε φορά που απομακρυνόμαστε από τον Θεό είμαστε τα παιδιά της Εύας, ενώ αν ακολουθήσουμε την Παναγία, γινόμαστε τα παιδιά της χάριτος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "στις δύσκολες ημέρες που ζούμε ο δρόμος της μεταξύ μας αγάπης, της ενότητας και της καθαρότητας στις σχέσεις μας είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Είναι, εξάλλου, το μόνο αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε". Ευχήθηκε, ωστόσο, "η Παναγία να μας δίνει δύναμη και φωτισμό, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην πατρίδα μας". - See more at: http://www.amen.gr/article16196#.UqN0HfYwfHA.facebook


http://www.amen.gr