Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τροποποιήσεις στις άδειες οδήγησης μηχανής που χορηγήθηκαν από την Τροχαία

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, τροποποιήσεις υπάρχουν στις άδειες οδήγησης μηχανής που χορηγήθηκαν από την Τροχαία της Ελ.Ασ. . Η τροποποίη...

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, τροποποιήσεις υπάρχουν στις άδειες οδήγησης μηχανής που χορηγήθηκαν από την Τροχαία της Ελ.Ασ. . Η τροποποίηση αυτή έχει ισχύ από την 18/1/13!

Τι ισχύει όμως;

Όσοι έχουν χορηγηθεί άδεια οδήγησης από την Τροχαία της Ελληνικής Αστυνομίας και αντιστοιχούν στην κατηγορία ΑΜ του παρόντος διατάγματος, πρέπει εντός διετίας (από την 18/1/13 που ισχύει) να κατατεθεί στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών ώστε να γίνει η απαιτούμενη αντικατάσταση με το νέο έντυπο και υποβάλουν ΜΟΝΟ το παράβολο.

Τι θα γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας;

Μετά τη λήξη της προθεσμίας 18/1/2015, οι άδειες που έχουν χορηγηθεί από την Τροχαία ΠΑΥΟΥΝ να ισχύουν και όσοι συνεχίσουν να οδηγούν με τη συγκεκριμένη άδεια τιμωρούνται με το διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του ΚΟΚ (που σημαίνει 200€ πρόστιμο). Επίσης αν δεν γίνει η αντικατάσταση θα πρέπει οι οδηγοί, να ξανακάνουν νέα μαθήματα για την χορήγηση της άδειας, αυτή τη φορά από τις σχολές οδηγών!


Και για του λόγου το αληθές, δείτε το Π.Δ. 51/12