Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αισιοδοξία για ρεκόρ τουριστών το 2014

Νέο ρεκόρ στα έσοδα από τον τουρισμό προβλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης με δηλώσει...



Νέο ρεκόρ στα έσοδα από τον τουρισμό προβλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg. 

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα είναι ακόμη μία χρονιά ρεκόρ» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι 18,5 εκατ. τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, έναντι 17,9 εκατ. το 2013, που δημιούργησαν τουριστικά έσοδα 13 δις ευρώ. 

«Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια» σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, τα στοιχεία από τις προκρατήσεις δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να περιμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία, και 10% αύξηση των επισκεπτών από τη Βρετανία. 

Σημειώνεται ότι εάν η Ελλάδα ξεπεράσει τον στόχο των 24 εκατ. τουριστών μέχρι το 2021, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 9%, ενώ προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας. 

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, περίπου 1 εκατ. άνθρωποι θα εργάζονται στον ελληνικό κλάδο τουρισμού από το 2021. 

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για τον τουρισμό, πάντως, βασίζονται στην προϋπόθεση της πολιτικής και μακροοικονομικής βελτίωσης της χώρας.

«Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη των υπόλοιπων εθνικών στόχων θα εξασφαλίσουν ότι οι στόχοι για το 2021 θα επιτευχθούν και θα ξεπεραστούν» τονίζει ο κ. Ανδρεάδης στο Bloomberg, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να επενδύει στον κλάδο 3,3 δισ. ευρώ ετησίως, κυρίως σε υποδομές.


Πηγή : http://www.inewsgr.com/